23948sdkhjf

Stilladsbranchen går forrest i kampen mod arbejdsulykker

Stilladssektionen i Dansk Byggeri stiller nu krav om, at alle deres medlemmer skal indberette arbejdsulykker til DA.
Når virksomheder er åbne omkring deres arbejdsulykker, så kan de lære af hinandens erfaringer og stoppe ulykkerne.

Derfor har Stilladssektionen i Dansk Byggeri besluttet, at alle medlemmer skal indberette arbejdsulykker til Dansk Arbejdsgiverforening, DA, ellers kan de ikke være medlem af sektionen

Hvis et medlem ikke overholder reglen, falder der en bøde på 5000 kroner. Sektionen er dermed som de første med til at bruge åbenhed til at forhindre nye ulykker.

- Med indberetningerne har vi bedre mulighed for at finde ud af, hvad det for nogle ulykker, vi har. Vi har fx konstateret, at de fleste fald faktisk sker fra lastbil eller nede på jorden på byggepladsen og ikke fra stilladserne, siger formand for Dansk Byggeris Stilladssektion, Kurt Bo Jensen.

For når virksomhederne ved, hvor de skal sætte ind, kan de sikre, at ulykkerne ikke gentager sig.

- Fx har vi konstateret, at mange ulykker sker på lasbiler, og derfor arbejder vi mindre på lastbilerne, og laver i stedet en større del af arbejdet på jorden. Samtidig har vi fået fokus på, at der skal ryddes op på byggepladserne, så der ikke ligger ting, som vores medarbejdere kan falde over. Det er med til at nedbringe antallet af arbejdsulykker, siger Kurt Bo Jensen.

Han mener, at alle brancher kan bruge indberetninger til at forebygge ulykker.

- Den forskel som indberetningerne gør for os, kan andre helt sikkert også bruge til at se, hvor de kan sætte ind over for arbejdsulykker. I Stilladssektionen har vi et godt arbejdsmiljø, fordi vi gør alt, hvad vi kan for at undgå ulykker, siger Kurt Bo Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142