23948sdkhjf

Demonstrationsprojekt fejrer rejsegilde

Fredag den 31. august er der rejsegilde på Frøstrup Kro, et demonstrationsprojekt for hvordan et nyt samlingssted kan opbygges omkring eksisterende aktiviteter.
Der vil være de traditionelle røde pølser, øl og sodavand og mulighed for at sige et par ord, når Frøstrup Kro fejrer rejsegilde den 31. august.

Projektet er et samarbejde mellem de aktive foreninger og borgere i Frøstrup, Thisted Kommune og Realdania. Ideen er at vise, hvordan et nyt mødested kan tage udgangspunkt i de allerede eksisterende og levedygtige aktiviteter i landsbyen.

Ved at skabe et nyt fysisk samlingssted i den tidligere kro, vil projektet være med til at løfte byens liv og give borgerne bedre muligheder for at mødes om forskellige aktiviteter, der kan samle alle aldre.

Lokalt arbejde
Efter flere års tilløb er ombygningen af den bevaringsværdige bygning nu rigtig godt i gang. Udover en lang række lokale håndværkere , har også mange frivillige hænder bidraget til det store projekt.

- Der er virkelig lagt meget frivilligt arbejde i projektet, det har vi sparet mange penge på, fortæller Poul Erik Kjærgaard, næstformand for foreningen Hannik, der er bygherre på projektet

Arbejdet med ombygningen af kroen skrider så godt fremad, at tidspunktet for færdiggørelsen nu forventes at være 1. december 2012. Man har dog været nødt til at dele projektet i to, så renoveringen af 2. salen venter lidt.

Udover rejsegildet bliver der også en prisoverrækkelse under rejsegildet. Byen har haft en priskonkurrence kørende om, hvem der kunne komme med det bedste forslag til renovering og forskønnelse af et torv ved siden af byens sparekasse.

Fakta om projektet
Frøstrups nye samlingspunkt er et af demonstrationsprojekterne under landdistriktsudviklingsprojektet Mulighedernes land, der er et partnerskabsprojekt mellem Thisted Kommune og Realdania. Det overordnede formål med demonstrationsprojektet er at finde og afprøve nye strategier til positiv udvikling i landdistrikter og landsbyer i Danmarks yderområder.

Der er udarbejdet en områdefornyelsesplan for Frøstrup sammen med lokalområdets aktører. Der skal arbejdes med byens centrum, der trænger til et løft og der fokuseres på at løse problemer med tomme og forfaldne huse. Samtidig skal den bevaringsværdige kro midt i byen renoveres til et nyt samlingspunkt for byen. Projektet er støttet af Realdania, Indenrigs- og Socialministeriet, LAG Thy-Mors og Thisted Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078