23948sdkhjf

11.000 m² nybyggeri forbedrer AUs studiemiljø

Når Aarhus Universitets nye S-bygning slår dørene op den 31. august, giver det nye, tiltrængte grupperum, bedre undervisningslokaler og mere plads på Fuglesangs Alle i Aarhus.
Officielt bliver den 225 mio. kr. dyre og cirka 11.000 m² store bygning på den tidligere handelshøjskole på Fuglsangs Allé i Aarhus først indviet den 31. august

Fordelt på fem etager rummer bygningen blandt andet 500-600 deciderede læsepladser og en lang række møde- og grupperum, kontorer og undervisningslokaler. Samtidig giver et nyt multirum både plads til en ny, fælles kantine og de helt store faglige og sociale arrangementer.

Enhver, der har forsøgt den meget vanskelige kunst at finde et grupperum eller en rolig læseplads på den tidligere handelshøjskole ved, hvorfor den nye S-bygning bliver modtaget med så stor glæde blandt både ansatte og studerende på Business and Social Sciences.

Skaber luft
Peder Østergaard er prodekan for uddannelse på Business and Social Sciences, og han har både i kraft af sin nuværende stilling og som ansat på den tidligere handelshøjskole fulgt det nye byggeri tæt.

- Det har været en proces på næsten ti år, hvis man inkluderer planlægningsfasen, og det første spadestik til bygningen blev taget sidst i 2009. Derfor er vi også ekstra glade for, at bygningen nu står færdig, siger han.

Ud over undervisningslokaler, studiepladser og et multiareal med plads til 1.200 studerende, rummer bygningen attraktive faciliteter for de studerende på Business and Social Sciences samt parkeringskælder med plads til 130 biler. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Cubo. Bygherre på byggeriet er Bygningsstyrelsen under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094