23948sdkhjf

Svendborg vælger byhavn

Udviklingen af Svendborg Havn bliver i retning af maritim byhavn. Det har Svendborg Byråd den 28. august truffet principbeslutning om.
Byrådets beslutning om, at man i fremtiden vil arbejde på at udvikle en såkaldt maritim byhavn, er blevet truffet på baggrund af analyser, en omfattende debat med borgere og interessenter, ekspertvurderinger og fremskrivninger af udviklingen indenfor havne, erhverv og boliger.

Med beslutningen har byrådet dog ikke lavet en færdig plan for havnen, men blot taget en beslutning om, hvilken retning, man ønsker, at havnen skal udvikle sig.

- Det er vigtigt at sende et klart signal til omverdenen i stedet for at lade stå til. Investorer, og andre med interesse for havneområdets potentialer, har længe efterlyst, at byrådet melder tydeligt ud. Med denne beslutning har vi fastlagt en tydelig kurs. Et skib uden kurs risikerer at sejle i rundkreds uden mål og med. Kursen er nu sat og den peger mod udvikling, mere erhverv og flere arbejdspladser, siger borgmester Curt Sørensen.

Ønsker samarbejde med virksomheder
Formand for Udvalget for Kultur og Planlægning, Bruno Hansen er stolt af sine politiske kollegaer:

- Vi er i Byrådet enige om, at Svendborg Havn er noget ganske særligt. Det er samtidig ingen hemmelighed, at der er divergerende holdninger til, hvordan havnens kvaliteter skal udnyttes. Men jeg er virkelig glad for, at Svendborg nu kigger fremad. Nu kan vi komme i gang med at planlægge og udvikle byens hjerte. Jeg ser frem til, at vi, med en byhavn, kan arbejde for, at borgerne på sigt får adgang til alle havnens kajområder.

Med byrådsbeslutningen er det understreget, at det fremtidige udviklingsarbejde blandt andet skal foregå i samarbejde med havnens virksomheder. En del af det kommende planlægningsarbejde vil derfor være dialog med både nuværende virksomheder og potentielle investorer og udviklere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094