23948sdkhjf

Forkorter ventetiden på lokalplaner

I Kolding Kommune skærer man nu toppen af ventetiden, når nye lokalplaner skal udarbejdes. I fremtiden forkortes arbejdet med op til 12 uger.
Hidtil har alle lokalplaner skulle gennem den samme politiske behandling for til slut at blive vedtaget i byrådet. Men den procedure bliver der nu ændret på. Det vedtog kommunen på byrådsmøde mandag den 27. august.

Kommunen vil fremadrettet skelne mellem tre forskellige kategorier af lokalplaner afhængigt af, hvor komplicerede og tidskrævende de er at udarbejde.

Uddelegering af ansvarsområder
Således er det kun de store og komplicerede A-lokalplaner, der stadig skal behandles i byrådet. De knap så omfattende og komplicerede B-lokalplaner bliver i fremtiden afgjort i Plan- og Miljøudvalget, mens By- og Udvalgsforvaltningen får kompetencen til at tage hånd om de små og ukomplicerede C-lokalplaner.

Den ændrede beslutningsgang vil i gennemsnit betyde, at udarbejdelsen bliver forkortet med:
  • A-lokalplaner: Ingen ændringer
  • B-lokalplaner: Op til seks uger
  • C-lokalplaner: Op til tolv uger


Uændret høring
Uanset hvilken type lokalplan der er tale om, skal alle lokalplanforslag fortsat sendes i høring, og borgere, erhvervsdrivende, interesseorganisationer, m.fl. har uændrede muligheder for at komme med indsigelser og kommentarer. Samtidig kan ethvert medlem af byrådet kræve et hvilket som helst forslag til lokalplan behandlet i byrådet.

I gennemsnit tager det 9 1/2 måned at få lavet og vedtaget en lokalplan i Kolding Kommune.

Kilde: Kolding Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11