23948sdkhjf

2,1 mio. kr. til aktivitetspark i Odense

Lokale og Anlægsfonden har medvirket til udviklingen af den kommende aktive bypark Spark i Odense. Nu giver fonden også en økonomisk håndsrækning til projektet.
Odense Kammeraternes Sportsklub (OKS) ønsker at invitere flere brugergrupper og flere aktiviteter ind på klubbens træningsanlæg. Med inspiration i Herning Fodboldeksperimentarium, som Lokale og Anlægsfonden var med til at udvikle og støtte, vil OKS forandre den 40.000 m² store græsørken af et træningsanlæg til en multianvendelig og frit tilgængelig sportspark med mange forskellige aktivitetsmuligheder.

Fodboldanlæg og aktivitetspark i ét - Dette projekt er ganske unikt, da det bygger på en dansk fodboldtradition og en meget dansk kolonihavetradition. Projektet går videre end Herning Fodboldeksperimentarium i forsøget på at appellere til andre aktiviteter end fodbold. Det er også et projekt, hvor beboerne i nabolaget har medvirket i udviklingsprocessen, og dermed får Spark et stærkt lokalt fundament at bygge på, siger direktør i Lokale og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Og det er netop fordi projektet er et enestående forsøg på at skabe et fodboldanlæg, der også er en åben aktivitetspark for alle, at fonden har valgt at yde økonomisk støtte til realiseringen.

Intime og åbne uderum
Arkitekterne fra Mutopia har fundet et enestående kreativt greb i forvandlingen af området. Med inspiration fra de omkringliggende kolonihavehaver bliver SPARKs træningselementer udformet som kolonihavehuse, der er blevet drejet eller væltet. Det giver nye aktivitetsflader til træning og udvikling af boldteknik, motorik, klatreevner, konditionstræning og styrketræning.

Træningselementernes forskellige konstellationer bryder den store grønne flade i området, og danner både intime og mere åbne uderum med plads og aktiviteter til både den, der træner alene, og de større grupper.

Nye brugergrupper inviteres ind på det tidligere lukkede areal
Spark vil selvfølgelig komme de mange medlemmer af OKS til gode som nyt og moderne træningssted, men det er et klart mål med projektet at invitere helt nye brugergrupper og lokalområdet ind på det tidligere så lukkede fodboldareal.

Gymnaster kan træne i hold på områder med særlige underlag og i opsatte barrer. Parkourfolket kan øve og koordinere hele bevægelsesforløb hen over de kolonihavehuslignende træningselementer.

Projektet koster i alt 10, 452 mio. kr. at opføre. Lokale og Anlægsfonden støtter med 2,1 mio. kr. Odense Kommune bidrager med 4 mio. kr. og OKS har selv fundet 200.000 kr. til projektet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094