23948sdkhjf

Skive-firma rykker ind på det norske marked

Med to store aftaler er SabetoFlex i fuld gang med at skabe et marked i Norge for sine inddækningsløsninger. Det næste halve år skal bruges på at møde norske fagfolk.
SabetoFlex er for alvor ved at få fodfæste udenfor landets grænser med sine inddækningsløsninger til blandt andet skorstene og tagvinduer. Der er indgået flere samarbejdsaftaler i Tyskland, og nu er det naboen mod nord, som har fået øjnene op for virksomheden fra Roslev ved Skive.

Det er eksportstøtte fra Væksthus Midtjylland og et godt forarbejde af Den Danske Ambassade i Oslo, der har været med til at sætte skub i tingene. Per Poulsen, direktør for SabetoFlex, fortæller:

- Vi har altid været glade for den opbakning vi har fået af Væksthus Midtjylland. De har hjulpet os, så Den Danske Ambassade kunne gå i gang med at undersøge markedet og finde relevante kundeemner, og det har de gjort godt.

Perfekte samarbejdspartnere
SabetoFlex har fået kontakt til blandt andre Lindab Norge og Roald & Søn, som er den største vvs-grossist i Norge.

- Roald & Søn ejer så også lige 50 procent af et andet stort firma, Ventistål, som er den største ventilationsgrossist i Norge. Alle er perfekte samarbejdspartnere for os, siger Per Poulsen, der får travlt den kommende tid.

Der skal holdes møder med især norske blikkenslagere, som skal instrueres i brugen af inddækningsprodukterne. I Norge er blikkenslagerne inddelt i forskellige kredse, alt afhængig af geografien, og der en lagformand for hver kreds. Per Poulsen fortsætter:

- Vi har allerede mødt flere af dem, og det er lidt anderledes end i Danmark. I hver kreds mødes blikkenslagerne jævnligt, lidt som en loge, og så bliver nye muligheder diskuteret. Nu skal vi besøge samtlige lagkredse, og bedømt ud fra de tilbagemeldinger vi har fået fra lagformændene, bliver det rigtig positivt.

Svært at følge med
De mange møder med norske fagfolk betyder, at direktøren selv kommer til at tilbringe meget tid i Norge resten af året. Samtidig er den stigende efterspørgsel begyndt at give nye udfordringer internt.

- Vi må tilstå, at det går stærkt i øjeblikket. Der er sket rigtig meget på de indre linjer hos os det sidste års tid, da vi er blevet nødt til at ændre nogle arbejdsgange for at kunne følge med. Det er positivt, at vi har så mange muligheder, men vi er stadig et lille firma, som skal nå at få tingene ordentligt i mål. Det er udfordringen lige nu, hvor vi også skal prioritere det norske marked, slutter SabetoFlex-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094