23948sdkhjf

Hvad med de grønne ambitioner?

Flere organisationer kritiserer, at regeringen har valgt at droppe energirenoveringspuljen i sit nye finanslovsudspil. Byggeriet frygter tab af 3.400 arbejdspladser.
Da finansminister Bjarne Corydon mandag præsenterede regeringens udspil til en ny finanslov, forventede mange en omlægning af den såkaldte boligjob-ordning til en grøn ordning med særligt sigte på energiområdet.

Det skete ikke. Boligjob-ordningen er godt som ventet taget af bordet, men den er ikke afløst af en ny støtteordning, og det vækker utilfredshed i byggeriets organisationer.

- Det er skuffende og meget overraskende, at regeringen punkterer de politiske initiativer, som byggeerhvervet i forening med boligejerne er i fuld gang med at realisere ved blandt andet energirigtige investeringer i boliger. Det er investeringer, som udover energiregnskabet også forbedrer beskæftigelsen og modarbejder sort arbejde. Det er helt uforståeligt, at regeringen dropper den udlagte kurs på energiområdet, siger direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Negativ jobeffekt på mindst 3.400
Reaktionen er tilsvarende i Trælasthandlerunionen TUN, hvor adm. direktør Palle Thomsen kalder det en gåde, at regeringen vælger at tilsidesætte sin egen dagsorden på energiområdet:

- Det ærgrer mig, at regeringen sidste år valgte at komme med en energirenoveringspulje med start i 2013, som nu ønskes fjernet. Det har bl.a. sat en stopper for investeringslysten i 2012, da mange, med sund fornuft, har valgt at udskyde deres energirenoveringsprojekter til 2013, men hvad så nu? Udfasningen af BoligJobordningen er fortsat med i finanslovsforslaget, hvorfor regerings tilskyndelse af energirenoveringer er ikke eksisterende i 2013. Det kommer uden tvivl til at koste på beskæftigelsessiden i byggeriet og hvad med regeringens egne energimål?, lyder det fra Palle Thomsen.

Både han og Lars Storr-Hansen fremhæver, at afskaffelsen af den ventede tilskudsordning i 2013 samtidig er samtidig et farvel til yderligere 500 mio. kr. i 2014, så reelt er der tale om en besparelse på 1 mia. kr. Dansk Byggeri har tidligere vurderet, at boligjob-ordningen har en jobeffekt på 3.400, men ifølge Lars Storr-Hansen ser ud til at være i underkanten af den endelige effekt.

Også hos BAT, DI og DS Håndværk & Industri udtrykker man ærgrelse over, at muligheden for fradrag for energirenovering nu bortfalder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093