23948sdkhjf

Vil investere milliarder i ny Storstrømsbro

Regeringens udspil til en ny finanslov indeholder blandt andet 3,9 mia. kr. til en ny bro mellem Sjælland og Falster.
Regeringen ønsker at etablere en ny dobbeltsporet jernbanebro, inkl. vejforbindelse og cykelsti, over Storstrømmen mellem Sjælland og Falster.

Det fremgår af det udspil til en ny finanslov, som finansminister Bjarne Corydon præsenterede mandag under overskriften På vej mod et stærkere Danmark .

- Vi støtter beskæftigelsen gennem investeringer i bl.a. infrastruktur. Vi har også fundet flere penge til uddannelse, så de unge kan få den viden og de kompetencer, der er nødvendige for, at de kan klare sig på fremtidens arbejdsmarked. Samtidig fører vi en ansvarlig og troværdig finanspolitik, der lever op til henstillingen fra EU og holder de danske renter nede til gavn for boligejere, virksomheder og forbrugere, lød det blandt andet fra finansministeren.

Ny Storstrømsbro i 2021?
Det er blevet klart, at den nuværende Storstrømsbro ikke vil kunne holde til den øgede jernbanegodstrafik, når Femern Bælt forbindelsen åbner. Regeringen foreslår derfor at afsætte i alt 3,9 mia. kr. fra Infrastrukturfonden over de kommende år til en ny bro.

En ny dobbeltsporet jernbanebro, inkl. vejforbindelse og cykelsti giver en fremtidssikret løsning og muliggør samtidig, at det samlede jernbanelandanlæg til Femern Bælt-forbindelsen kan dimensioneres til 200 km/t.

Det skaber bedre muligheder for at udnytte den øgede kapacitet på jernbanen, som Femern Bælt forbindelsen vil bidrage med. En ny forbindelse over Storstrømmen kan stå klar i 2021. Regeringen vil drøfte en ny forbindelse med partierne bag en grøn transportpolitik.

Nogle af hovedelementerne i finanslovforslaget for 2013
• Ny Storstrømsbro. Regeringen ønsker at etablere en ny dobbeltsporet jernbanebro, inkl. vejforbindelse og cykelsti, over Storstrømmen. Regeringen foreslår at afsætte i alt 3,9 mia. kr. over de kommende år fra Infrastrukturfonden til anlæg af en ny bro.

• Fremrykning af erhvervsinvesteringer. Regeringen har i juni 2012 indgået en aftale om at reducere virksomhedernes investeringsomkostninger i 2012 og 2013. Det forventes aftalen vil øge og fremrykke private erhvervsinvesteringer for ca. 15-20 mia. kr. i 2012 og 2013.

• Grønne infrastrukturinvesteringer. For at fremme el-drift på jernbanen elektrificeres resten af strækningen København-Esbjerg for 1,2 mia. kr., og der investeres i nyt togmateriel. Samtidig anlægges dobbeltspor på strækningen Vamdrup-Vojens for 0,7 mia. kr. Hertil kommer bl.a., at Metrocityringen får en afgrening til Nordhavnen til 2,9 mia. kr.

• Historisk omfattende energiaftale. Med energiaftalen fra foråret 2012 skønnes de private og offentlige investeringer i energi og klima at øges med ca. 90-150 mia. kr. frem mod 2020. Det vil bidrage til at skabe grøn vækst og beskæftigelse.

• Ambitiøs klimatilpasning. Med kommuneaftalen for 2013 igangsættes en ambitiøs klimatilpasningsindsats bl.a. i form af investeringer på spildevandsområdet for 2,5 mia. kr. i 2013.

• Nye supersygehuse. Etableringen af nye supersygehuse bidrager til samlede investeringer i regionerne i 2013 på 5,2 mia. kr. Der er fremadrettet afsat en låneramme på samlet 1 mia. kr. for at muliggøre, at byggeriet opføres med fremtidssikrede energistandarder.

• Mere universitetsbyggeri. Der igangsættes universitetsbyggeri for over 6,5 mia. kr. i 2012 og 2013 bl.a. til en modernisering af universitetslaboratorierne.

• Bedre boliger. Det bliver billigere for kommunerne at opføre nye almene boliger. Samtidig er Landsbyggefondens ramme til renovering af boliger hævet til 4,1 mia. kr. i 2012, hvilket bidrager til vækst og beskæftigelse i 2013.

• Bedre finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder. Som led i aftalen om en Udviklingspakke fra marts 2012 forbedres finansieringsmulighederne for små og mellemstore virksomheder.

• Styrket konkurrence og offentligt-privat samarbejde. Der afsættes i alt 22 mio. kr. bl.a. til vejledning om konkurrenceregler, indsatsen mod karteller, fusionskontrol, videreførelse af udbudsplatformen mv.

• Praktikpladsinitiativer videreføres. Regeringen afsætter en reserve på 300 mio. kr. til nye uddannelsesinitiativer. Heraf er 180 mio. kr. prioriteret til at videreføre initiativer fra praktikpladsaftalen for 2012, mens 120 mio. kr. udmøntes til øvrige initiativer på uddannelsesområdet.

• Erhvervsstøttebesparelser for samlet brutto 2 mia. kr. i 2013, herunder øget lønsumsafgift og oplæg til annullering af energirenoveringspuljen.

Se hele aftalen på www.fm.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078