23948sdkhjf

Boligforening vil udvide stort renoveringsprojekt

Plus Bolig renoverer to otte-etagers boligblokke med 200 lejligheder på Tove Ditlevsens Vej i Aalborg. Boligforeningen håber at få midler til at udvide projektet yderligere.
På toppen af Aalborg-bydelen Vejgaard er boligforeningen Plus Bolig gået i gang med en omfattende renovering af de to identiske højhuse på Tove Ditlevsen Vej.

Renoveringsprojektet koster ca. 210 mio. kr. og omfatter facader, tag, vinduer, yderdøre, altangange, efterisolering af hele klimaskærme og en forbedret tilgængelighed/adgang. Lejlighederne ændres med hensyn til indretning og fornyelse af badeværelser og køkkener, installationer og udsugningsanlæg. Endvidere udarbejdes oplæg til fornyelse af udearealer og gårdrum.

Tømrerentreprisen på renoveringsprojektet på Tove Ditlevsens Vej i Vejgaard er lagt i hænderne på MT Højgaard .

Vil også renovere sydfacaden
Plus Bolig ønsker dog at udvide renoveringen, så også bygningernes sydfacader - og ikke som nu kun nordfacaderne - får en kærlig hånd.

Direktør for Plus Bolig, Henrik Thomsen, udtrykker i en pressemeddelelse forståelse for, at Landsbyggefonden vurderer, at ansøgningen om 240-250 mio. kr. er et stort støttebeløb til 200 boliger. Dog er han stadig forundret over, at sydfacaderne ikke endnu har modtaget støtte:

- Omvendt har jeg tilsvarende fremført overfor fonden, at det måske giver anledning til undren i den brede offentlighed, hvis man på den ene side signalerer at det er en helhedsplan og samtidig lader sydfacaderne stå uberørte. Det er trods alt disse facader man kan se på kort og lang afstand fra byen. Og vi ved at en renovering bliver nødvendig indenfor en kort årrække, siger direktøren og fortsætter:

- Det glæder mig derfor også, at Aalborg kommune er opmærksom på denne problemstilling og derfor har vi allerede igangsat forarbejdet til en ny ansøgning om dette og vil i den forbindelse have fokus på yderligere energimæssige tiltag i tråd med de udmeldinger regeringen er kommet med. Målet er at vi blot over lidt flere år får en færdig afdeling.

Fakta:
Bygherrerådgiver: Kuben Management
Teknisk Rådgiver: Kærsgaard & Andersen, arkitekter og ingeniører & ENG Arkitekter (udearealer)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078