23948sdkhjf

Anlægsopgradering og landsbyforskønnelse i Varde

Millioninvesteringen i nye bænke i Arnbjerganlægget i Varde ser ud til at falde på plads. Kommunen investere også i landsbyerne Starup-Tofterup, Horne og Henne.
Der er udsigt til, at de gamle træbænke ved friluftsscenen i Arnbjerganlægget i Varde bliver skiftet ud, så gæsterne kan slippe for at medbringe puder at sidde på til sommerspillet i Varde i 2013.

På trods af, at flere års indsamling til renovation af anlægget ikke er kommet helt i mål, er der udsigt til, at Varde Kommune sætter arbejdet i gang.

Den Vestjyske Amatørscene 7-kanten har samlet ind i flere år, og sidste år donerede Open Air overskuddet til renoveringen. Der mangler fortsat 1,7 mio. kr., men nu anbefaler et enigt udvalg for plan og teknik byrådet at sætte arbejdet i gang hurtigt muligt. Plan og teknik udvalget vil blandt andet finansiere renoveringen med 1,2 mio. kr. som ikke blev brugt på arbejde i krydset Søndermarksvej/Ribevej. Planen er sendt videre til byrådet.

Projektet bevarer ifølge landskabsarkitekt Charlotte Horn den smukke skålformede arena, som er Arnbjergscenens særkende. Der kommer nye bænke med sæder i genbrugsplast, siddetrin, tre ekstrabrede, handicapvenlige rækker og nye fliser.

Bidrag til udvikling i landsbyer
Varde Kommune har også valgt at fordele en pulje på 100.000 kr. til landsbyforsønnelse mellem Starup-Tofterup, Horne og Henne.

Det er Henne, der vil udvikle landsbyens status som porten til Filsø, og Starup-Tofterup og Horne, der vil skabe opmærksomhed om eksisterende tilbud og med nye initiativer gøre landsbyerne mere attraktive for egne borgere, tilflyttere og turister. De tre projekter deler ligeligt Varde Kommunes pulje til landsbyforskønnelse.

Henne – porten til Filsø
Henne ligner mange andre vestjyske landsbyer, men får en særlig rolle som porten til Filsø, mener Blåbjerg Udviklingsråd. Det vil Borgerforeningen i Henne bidrage til med byportaler ved indfaldsvejene og et nyt infocenter, hvor man kan stoppe op og høre mere om Filsø og hele området. Hensigten er at bakke op om Filsøprojektet, at informere turister og andre og at give dem lyst til at stoppe op i byen og nyde en kop kaffe ved infocenteret eller på kroen.

Starup-Tofterup
Starup Tofterup har i længere tid arbejdet med at forskønne landsbyen. Nogle pensionister har dannet et hold, som passer grønne områder – og projekter som ”Grøn eng”, ”Natur, kultur og motionsstier i Starup-Tofterup” er også med til at forskønne lokalområdet. Nu vil Starup Sogns Borgerforening skabe mere opmærksomhed om aktiviteter og naturperler i området. Ifølge ansøgningen skal pengene bruges på et infocenter ved Tingvejen, nær Holme Å, hvor turisterne kan høre om handicapvenlige fiskepladser, shelters, naturlegepladser og meget andet. I planen indgår også en lille bådebro til kanoer, og borde og bænke man kan slå sig ned ved.

Horne
Pengene vil gå til forskønnelse flere steder i Horne og omegn. Der kommer ifølge ansøgningen knust granit i et bed ved kirken og nye byportaler ved de fire indfaldsveje til Horne. En tilgroet p-plads ved børnehaven Regnbuen skal ryddes, gelændere og autoværn ved vandløbsoverkørsler males, og bevoksning ved busskurene holdes nede. Det vil signalere liv og humør i landsbyen, til glæde både for Horne-borgerne, gæster og folk, der passerer gennem byen, mener Horne Sogneforening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095