23948sdkhjf

Fredericia bliver kanalby

En ny spændende udviklingsplan for FredericiaC-arealet blev præsenteret på et pressemøde onsdag den 23. august.
- Udviklingsplanen for FredericiaC er klar. Her bliver tale om en kanalby – et rigtigt spændende løft til byen.

Det sagde Fredericias borgmester, Thomas Banke, da planerne for FredericiaC-bydelen blev afsløret torsdag.

Efter i mange år at have været afskåret for frit at kunne færdes i området, kan byens borgere nu se frem til at få Lillebælt tilbage til byen.

- Den nye bydel vil få enorm stor betydning for Fredericia som by. Den vil give os den saltvandsindsprøjtning, så vi sammen med vores nabobyer kan være med til at få sat endnu meres fokus på Trekantområdet og den positive udvikling, der sker i dette centrale område af Danmark. Vi bliver en af de få byer i Danmark, der kan bryste sig af at have en bydel med kanaler. Jeg glæder mig til at følge udviklingen af den nye bydel og se virksomheder, boliger og butikker skyde op om nogle år, sagde borgmesteren.

Stor respekt for byens historie
Partnerne bag projektet – Fredericia Kommune og Realdania By – udskrev i maj 2010 en international parallelkonkurrence om en udviklingsplan for bydelen. Konkurrencen blev vundet af de hollandske arkitekter fra KCAP, efterfulgt af Arup, Vandkunsten og Adept.

Læs også: FredericiaC har fundet sin vinder

De fire forslag har efterfølgende fungeret som inspiration for den videre udvikling af projektet, hvor et vigtigt aspekt har været at sikre sammenhæng mellem den eksisterende bymidte og den nye bydel – med stor respekt for byens historie.

- Med kanalbyen får vi nu nogle af de kanaler, som oprindelig var tænkt ind i den historiske byplan. Og med brede, grønne boulevarder og oaser får vi gendannet dele af Fredericias historiske voldanlæg ud mod Lillebælt – en grøn forbindelse omkring bymidten. Den eksisterende struktur i vores by, der er organiseret i karreer, videreføres i den nye bydel. På den måde bliver det fortsat muligt – fra byens lige gader – at bibeholde kikket til Lillebælt. Endelig er det vigtigt at slå fast, at vi, parallelt med udviklingsplanens tilblivelse, har arbejdet med kommunale planer, der sikrer, at den nye bydel kan opføres samtidig med, at nabovirksomhederne kan forblive og udvikle sig i området, forklarer Uffe Steiner Jensen, 2. viceborgmester i Fredericia Kommune.

Borgerne inddrages
Med den nye bydel forventer Fredericia at blive en stærk spiller i Trekantområdet. Planerne omfatter 1.000 nye boliger, der forventes at tiltrække mange nye borgere. Ligeledes vil de mange virksomheder, der er plads til i bydelen, tiltrække arbejdskraft fra hele regionen. Med plads til 15.000 m² ny detailhandel, direkte ud til Lillebælt, får Fredericia en fantastisk mulighed for at styrke sin position som handelsby.

- En af visionerne bag planen for den nye bydel er, at det skal være fredericianernes bydel. Det betyder, at idéerne skal udvikles i dialog med byens borgere. Det samarbejde ser jeg meget frem til, siger Thomas Banke.

Den nu offentliggjorte udviklingsplan skal skabe rammerne for etapevist salg af byggegrunde samt bygge- og anlægsaktiviteter. Der arbejdes ud fra en udviklingsperiode på 20-25 år, hvor tempo og rækkefølge bestemmes dels af afsætningsmulighederne og dels af ønsket om en velfungerende by gennem hele processen.

Læs mere om FredericiaC på www.fredericiac.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11