23948sdkhjf

Skole, kulturhus og livsnerve renoveres

Nu bliver Strynøs samlingssted, skole og kulturhuset renoveret med støtte fra Realdania. Byggestart ventes i foråret 2013.
I de sidste 10 år har Strynø trodset alle gængse udviklingstendenser for Danmarks yderområder. Befolkningstallet har været stigende og er i dag på 211 fastboende.

Øens fredede skolebygning er livsnerven i det lille samfund og huser foruden skolen, også bibliotek, lokalhistorisk arkiv, fællesspisning og 30 foreninger. Men bygningen, der er fra 1905, trænger til en renovering.

- Vi vil gerne bakke de lokale ildsjæle op og være med til at skabe bedre rammer for de mange aktiviteter beboerne på Strynø har gang i. Samtidig vil Realdania gerne bidrage til at den fredede skolebygning bringes ind i fremtiden, som et sjældent og fint eksempel på et etats-byggeri fra starten af det forrige århundrede, fortæller projektleder Eske Møller, Realdania.

Gamle dele renoveres og nye tages i brug
Den slidte bygning sættes i stand for 11,4 mio. kr., hvoraf Realdania har bidraget med 4,6 mio. kr. Hele bygningen bliver renoveret på tag og fag, og den hidtil uudnyttede tagetage bliver gjort brugbar.

Projektet har været undervejs i 4 år, og fredningsmyndighederne har været med i hele processen. I 2009 sørgede Realdania for, at der blev foretaget en grundig arkitektundersøgelse af bygningen, således at alt var gennembearbejdet, inden det endeligt projekt blev fremlagt.

Der forventes byggestart i foråret 2013. Finansieringen af projektet er fordelt med 4,6 mio. kr. fra Realdania, 1,3 mio. kr. fra Langeland Kommune 2,4 mio. kr. fra Indenrigsministeriet 2,4 mio. kr. og Småøernes LAG indstiller 3,1 mio. kr.

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11