23948sdkhjf

Køge Kyst har skrevet under med rådgivere

Et nyt skridt mod realiseringen af de første infrastrukturprojekter er netop taget for selskabet bag det store byudviklingsprojekt i Køge.
Køge Kyst har nu gennemført udbud af rådgiveropgaverne i forbindelse med flytningen af Ivar Huitfeldtsvej langs jernbanen i det centrale Køge og en ny vejtunnel under banen i den nordlige ende af Stationsområdet.

Grontmij skal være Køge Kysts rådgiver på flytningen af Ivar Huitfeldtsvej, mens Cowi bliver rådgiver på anlæggelsen af den nordlige vejtunnel. De to rådgivervirksomheder skal hver især stå for projektering, hvorefter de får til opgave at styre de entreprenører, som skal findes til at stå for selve anlægsopgaverne.

Omdannelse af Stationsområdet
Begge projekter indgår i omdannelsen af den centrale del af Stationsområdet, som finder sted frem mod 2015. Mens Køge Kysts første investor, TK Development, skal opføre et ambitiøst byggeri med butikker, boliger og erhvervslokaler, etablerer Køge Kyst den omgivende infrastruktur med bl.a. tre nye forbindelser på tværs af banen.

Flytningen af Ivar Huitfeldtsvej forventes at gå i gang omkring nytår. Vejomlægningen giver mulighed for at skabe flere nye pladser og byrum i det nye handelskvarter.

Den nye vejtunnel etableres som den første af de nye forbindelser på tværs af jernbanen for at sikre, at biler, busser og lastbiler hele tiden kan krydse banen - også når jernbaneoverskæringen ved Havnepladsen senere lukker.

Arbejdet med vejtunnellen forventes påbegyndt i forsommeren 2013, og herefter følger arbejdet med de to andre nye forbindelser; en perronbro til Collstropgrunden og en bred underføring, der samtidig bliver et nyt, spændende byrum og naturligt forbindelsesled mellem bymidten og de kommende, nye kvarterer på Søndre Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109