23948sdkhjf

Klar til nedrivning i stort format

Nedrivningsfirmaet P. Olesen A/S har købt 200 ton muskelmasse fra Liebherr bedregnet for de større opgaver

Liebherr R 980 Demolition er en sag på 200 ton dødvægt på larvefødder, som nedrivningsfirmaet P. Olesen A/S i Hovedgaard nu er klar til at køre ud i landet og pille bygninger fra hinanden i op til omkring 60 meters højde. Her kan ingen andre maskiner i de nordiske lande være med. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det er knap halvandet år siden, P. Olesen-toppen med direktørerne Henrik Olesen, Kenneth Olesen, Jens Olesen og maskinfører Martin Blaabjerg drog til Liebherr-fabrikken i Colmar i Frankrig for at se det første eksemplar af gigant-maskinen R 980 Demolition efter i sømmene. Og lægge en ordre. Maskiner i den størrelse bygges, når de er bestilt – ikke til lager. Nu har Hovedgaard-entreprenøren fået varen.

Da P. Olesen A/S bestilte den store maskine, havde direktør Henrik Olesen forventning om, at produktchef Jan Eggert fra den danske Liebherr-forhandler Johs. Møllers Maskiner A/S, ville levere den med et stort gavebånd omkring. Det gjorde han ikke. Til gengæld medbragte Jan Eggert en maskinnøgle i absolut stort format til at matche maskinens størrelse.

Liebherr R 980 Demolition er ikke blot stor. Den er suverænt størst og tungest blandt Liebherrs nedrivningsmaskiner. Vægten runder de 200 ton, og arbejdshøjden er omtrent 60 meter. Liebherr-programmet rummer også tre andre specialmaskiner til nedrivningsarbejde. Selv om de kan synes store, har de nærmest kun hobit-format i forhold til R 980. De tre øvrige modeller har maksimal arbejdshøjde på 21, 26 og 36 meter.

Klar til job

Mens Liebherr-fabrikken i Colmar altså først gik i gang med at bygge maskinen, da P. Olesen A/S havde bestilt, er situationen omvendt for entreprenørfirmaet. Direktør Henrik Olesen véd ikke, hvor R 980 Demolition første gang skal på arbejde med maskinfører Martin Blaabjerg i kabinen.

- Vi har naturligvis ikke taget imod ordre på en nedrivningsopgave, uden at have materiellet til at udføre den. Nu har vi maskinen, og så er vi klar til at rykke ud og rive ned højere end nogen anden, siger Henrik Olesen.    Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094