23948sdkhjf

Anlægsgartner genbruger grønt

OKNygaard tilbyder i stigende grad løsninger, der ser på muligheden for alternative løsninger med for eksempel genanvendelse af råstoffer og brug af allerede etablerede ressourcer

Der bliver i stigende grad tænkt i alternative løsninger, når anlægsgartneren OKNygaard skal løse opgaver for kunder. 

Det gælder ikke mindst genanvendelse af råstoffer og brug af allerede etablerede ressourcer, skriver virksomheden, som er en del af anlægsgartnerkoncernen Idverde, i en pressemeddelelse. 

Det kan eksempelvis være genbrug af jord, grus og planter eller ved at genanvende knust beton i bærelag.

- Ved at tænke alternativt kan vi reducere miljøbelastningen i vores anlægsprojekter. For eksempel mindsker vi både vores CO2-udledning og vores råstofforbrug, hvis vi benytter den råjord, der allerede er til stede, eller som vi for eksempel har udgravet fra et andet projekt, fremfor at bruge ny jord, transportere og bortskaffe. 

- Vi bliver hele tiden bedre til at se på de ressourcer, der er til rådighed, og hvordan de kan anvendes på ny, siger Lars Bering Sonne, der er områdedirektør for Anlæg i OKNygaard. 

Blandt andet har OKNygaard tidligere brugt jorden fra anlæggelsen af et regnvandsbassin og oversvømmelsesareal ved naturområdet Haraldsminde ved Ballerup til blandt andet at forbedre og etablere en hundeskov, en kælkebakke og en støjvold i området ud mod den forbipasserende motorvej.

I alt blev der udgravet over 33.000 m3 jord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078