23948sdkhjf

Effektiv drift øger resultaterne i vvs-virksomhed

Brædstrup VVS Teknik har med succes anvendt LEAN. Det har sikret både ledelse og ansatte bedre tid til kerneopgaverne.
For tre år siden påbegyndte Brødstrup VVS Teknik arbejdet med at effektivisere arbejdsgangene i virksomheden efter LEAN-principper.

Med hjælp fra en konsulent fra Deloitte så direktør i Brædstrup VVS Teknik, Ole Bilstrup, nærmere på, hvordan rutiner kunne effektiviseres og spild af tid og ressourcer begrænses.

- Processen har hjulpet os på adskillige måder. Uden den havde vi ikke nået vores resultater. Nogle opgaver havde tidligere en tendens til at havne mellem to stole. Det er vi ude over i dag, Men det vigtigste er næsten, at forløbet har resulteret i, at medarbejderne er blevet mere engagerede og tager mere ansvar, og det kan mærkes helt ud til kunderne, siger Ole Bilstrup til fagbladet Dansk VVS.


Ansvar har blandt andet virksomhedens svende mere af gennem uddelegering af arbejdet. Det har vist sig ikke kun at være til gavn for de ansatte, men også for virksomhedens ledelse:

- Det viste sig, at vores svende gerne ville have mere ansvar, og i dag træffer de i vidt omfang selv beslutninger om arbejdstilrettelæggelsen på byggepladsen og bestiller også selv materialer hjem fra grossisten. Ved at overlade mere ansvar til montørerne kan vi springe nogle led over, så de kun i særlige tilfælde skal omkring mig eller byggelederen. Svendene klarer også selv en stor del af byggemøderne, så jeg i praksis kun blander mig meget lidt i det enkelte job og kan koncentrere mig om for eksempel økonomien. I øjeblikket laver vi 151 boliger i Stavtrup ved Aarhus, hvor vi har tre svende gående, som selv tilrettelægger og bestiller materialer hjem, fortæller Ole Bilstrup til Dansk VVS.

Brædstrup VVS Teknik har i dag 37 ansatte, men forventer at runde de 40 i løbet af 2012.

Kilde: Dansk VVS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079