23948sdkhjf

Delte meninger om udliciteringer

Brugen af udliciteringer og de resultater det skaber, er der meget forskellige tilgange til i de midt- og vestjyske kommuner.
I Ikast-Brande har man valgt at holde igen med at udlicitere vej- og parkopgaver ud fra en betragtning om, at kvalitet og pris er bedst i kommunens eget regi. Det forklarer formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritzen, til TV Midt-Vest.

En undersøgelse fra Dansk Byggeri viser ellers, at der er 10 procent at spare på budgetterne ved at vælge udliciteringer. De midt- og vestjyske kommuner kan ifølge undersøgelsen således spare op mod 50 mio. kr. ved at udlicitere opgaver indenfor park- og vej.

Opbygger partnerskab med private aktører
Licitationstanken har man taget til sig i Holstebro Kommune, der ifølge TV Midt-Vest er landets ivrigste til at udlicitere. Det har ikke kun medført besparelser til den kommunale kasse:

- Ud over vi har tjent nogle penge gennem årene på at udlicitere, så har vi et rigtigt godt samarbejde med de firmaer, der har fået opgaverne. Og det er rigtigt vigtigt, at man har det samarbejde. Det er en slags partnerskab, forklarer formand for teknisk udvalg i Holstebro Bodil Pedersen, til TV Midt-Vest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078