23948sdkhjf

Stor interesse for ”Arkitekturens Dag” hos Ambercon

10 arkitektfirmaer fra forskellige dele af landet deltog i arrangementet hos den nordjyske virksomhed. Særlig interesse samlede sig om Ambercons nye facadeelement, hvor størstedelen af beton og stål er erstattet af CLT, hvilket reducerer elementets CO2-aftryk markant.

Ambercon lancerede i 2022 en banebrydende innovation inden for elementproduktion: TreeCreete - et facadeelement, hvor den stålarmerede betonbagvæg er erstattet af CLT, hvilket reducerer elementets CO2-aftryk markant. Der viste sig hurtigt overvældende stor interesse fra bygherrer, arkitekter og øvrige rådgivere for at se og høre mere om prototyperne med produktet, der var var opstillet på fabrikken i Støvring.

Interessen er fortsat i 2023, og derfor besluttede Ambercon at afholde ”Arkitekturens Dag” i maj og sendte invitationer til en række af de førende danske byggeaktører.

”Arkitekturens Dag blev afholdt her i dag, d. 2. maj, og det er forløbet helt fantastisk. 10 arkitektfirmaer fra København og andre steder i landet deltog i arrangementet, og det blev netværket på kryds og tværs. Der var rigtig mange gode diskussioner,” siger Keld Kristensen, Key Account Manager i Ambercon.

Thomas Bo Jensen, arkitekt MAA og Ph.D. fra Arkitektskolen i Aarhus deltog også i arrangementet med indlægget Murstenens rolle i fremtidens byggeri - et inspirerende tema for de deltagende arkitekter.

Ambercon tager ansvaret for TreeCrete i byggeprojekter

Ambercon selv holdt naturligvis også et indlæg. Bjørn Christensen, salgsdirektør i Ambercon, præsenterede TreeCrete.

”Det var et indlæg, der blev taget virkelig godt imod. Det handlede bl.a. om tallene bag vores TreeCrete element. Vores produkt er fleksibelt - forpladen, isoleringstypen m.m. kan varieres på mange måder, og den lavere CO2-belastning kombineret med elementets styrke gør jo produktet meget interessant for bygherrer og arkitekter,” siger Keld Kristensen.

Et af spørgsmålene fra arkitekterne gik ikke overraskende på, hvem der skal påtage sig ansvaret for det nye produkt, når det anvendes i et byggeri.

”Det skal der slet ikke være tvivl om. Vi tager ansvaret for TreeCrete i et byggeprojekt, og derfor vil vi også stå for montagen, så der slet ikke er tvivl om, hvor man skal kigge hen, hvis det ikke fungerer. Det giver vores kunder en vigtig tryghed,” pointerer Keld Kristensen.

Der kommer mange henvendelser fra aktørerne i byggebranchen, der er interesserede i TreeCrete. Der stilles også mange spørgsmål, og et af dem handler om prisen.

”Her er det jo en kendsgerning, at vores element med TreeCrete er lidt dyrere end vores traditionelle elementer. Men som en af de byggeaktører, der har udvist interesse for det, sagde til mig, så betyder det ingenting, for investorerne er villige til at betale mere, når det fører til et lavere CO2-aftryk. Det er udtryk for en vigtig tendens i byggebranchen - man er villig til at betale lidt mere for de bæredygtige løsninger,” siger Keld Kristensen.

Om Ambercon

Siden etableringen i 1965 har Ambercon været familieejet, i konstant vækst og indtager i dag positionen som en af Danmarks førende betonelementproducenter.​

http://www.ambercon.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078