23948sdkhjf

Dansk modulbyggeri med store ambitioner

Over 20 danske partnere har de seneste to år været involveret i udviklingen af projektet worldFLEXhome. Den første prototype præsenteres i denne uge.
Torsdag i denne uge præsenteres den første prototype af det præfabrikerede byggesystem worldFLEXhome i Frederiksværk.

Boligerne bliver efter sigende det første præfabrikerede byggeri, der opfylder klasse 1-kravene i den internationale miljøbyggestandard, Active House og lever op til de danske 2020-krav.

Det er Henrik Sørensen fra Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S der som projekteringsleder har sikret at alle kravene overholdes. Desuden skal smarte ventilationssystemer og sunde byggematerialer sørge for at indeklimaet er i topklasse.

Anvendelig i flere typer af byggeri
Projektet startede på Teknologisk Institut med centerleder Anders Thomsen i spidsen for ca. to år siden. Det var i denne udviklingsfase, at selskaberne bag worldFLEXhome fandt sammen og indledte samarbejde med mere end 20 danske partnere – blandt dem store danske koncerner som Velux, Isover, Junckers, Cembrit, HTH og Jeldwen.

- Dansk eksport til Kina skal netop komme op i gear ved at små og mellemstore virksomheder går sammen med de store virksomheder i strategiske partnerskaber og tænker samarbejde med lokale producenter i Kina og kommuner, siger Anders Thomsen.

WorldFLEXhome er en såkaldt containerbolig, der bygges op som et fleksibelt, modulært byggesystem, der kan sammenlignes med legoklodser, hvor der er fleksibilitet i byggesituationen og brugssituationen. Boligerne dækker eget varme- og elforbrug med indbyggede solceller.

- Det modulære har vi løst ved at vælge at bruge et stålmodul som grundelement, svarende til en 20” eller 40” container, på grund af styrken og fleksibiliteten i denne velkendte konstruktion. Byggesystemet kan bruges til opførelse af parcelhuse, byhuse, rækkehuse og ikke mindst etageboligbyggeri, fortæller arkitekt og partner Mads Møller fra Arcgency.

I forbindelse med det omfattende udviklingsarbejde, er det lykkes for udviklingsskabet worldFLEXhome at sikre konceptet med en indsendt patentansøgning.

Prøvehuset indvies d. 23. August 2012 kl. 13.00 og kan efter aftale besøges i den følgende uge. I åbningsperioden i Frederiksværk vil huset være indrettet af arkitekt Tina Midtgaard med et udvalg af inspirerende og bæredygtigt dansk design.

Kinesisk satsning
Pilot-boligen er en af to, hvoraf den ene opføres i testcenteret Via Horsens Energipark, blandt vindmøller og jordvarme, og den anden opføres i den kinesiske by Wuxi, hvor det danske prøvehus skal ligge midt i et stort byggeudviklings-projekt på i alt 45.000 kvm. Wuxi er beliggende 28 km øst for Shanghai.

Der planlægges i øjeblikket en ny bydel i Wuxi som bygges op omkring en ny station på højhastighedsbanen mellem Shanghai og Nanjing. Forventningen er, at over 1 million kinesere de kommende år vil flytte ind, og at bydelen samtidig skal være pilotprojekt for bæredygtigt byggeri, der kan inspirere andre kinesiske byer.

- Vi har, af den kinesiske kommune i Wuxi, fået stillet to udstillingsgrunde til rådighed i fem år, hvilket bliver vores kommercielle afsæt i Kina både mht. Wuxi men også andre områder i Kina, fortæller Anders Bach-Sørensen, der sammen med Jan Sørensen, er hovedaktionær i worldFLEXhome – firmaet bag projektet.

Partnere i projektet (kilde: www.worldflexhome.com)
Danfoss (styringssystem), Velux (vinduer i tag), Cembrit (facader), Isover (isolering), Junckers Industries (gulve), Solarglass (solcelleintegret tagløsning og solcelleoverdækkede terrasser), Solarventi (solceller), Skandek (grønne tage), Knauf Danogips (skillevægge og lofter), Factotech (konfigurator), Dolle (trapper), DEBA (badeværelse), Electronic house-keeper (intelligente løsninger til boligen), Ecovent (ventilation), HTH/Nobia Denmark (køkken, bad, garderobe), Bandage Interiør (lys og boligindretning), Arcgency Arkitekter, Esbensen Rådgivende Ingeniører, Factotech (E-business platform), Etopia Building (Development E-business platform), Falck Danmark (trådløse boligalarmer), JeldWen (døre), Lacuna (skydedøre), Mega Flex (flisearbejde m.m.), Röhlig Danmark, Containerspot, KH nordtherm, Teknologisk Institut, FISH China, Nordisk Staal, Abson.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078