23948sdkhjf

Manden der tjente 75 millioner på en uge

Lars Thylander har siden 1980'erne med flid og snilde opbygget en af Danmarks største ejendomskoncerner .

Han er en af de mest toneangivende figurer i den danske ejendomsbranche.

Men Lars Thylander, der i dag den 11. august fylder 60, havde oprindeligt helt andre planer.

Som ung søgte han efter handelsskolen ind som elev hos Mærsk.

Lars Thylander ville være shippingmand, har han tidligere fortalt til Dagbladet Børsen.

Det skulle være vejen til at opnå den rigdom, han under opvæksten så hos sine naboer og kammerater.

Han var selv søn af en malermester og en sygeplejerske, der ikke ligefrem var lavet af guld, men familien boede blandt velhavere i københavnerforstaden Charlottenlund.

Mærsk afviste dog den unge Lars Thylander. En psykologtest havde afsløret, at han ikke var parat til at modtage og følge ordrer.

- Jeg ville derimod stille spørgsmål til alt, hvad der blev sagt og gjort, og det var ikke den slags, de ledte efter. Fair nok. Det var meget rigtigt set, for jeg er bestemt ikke autoritetstro. Jeg vil være min egen herre, sagde Lars Thylander i interviewet med Børsen.

Det blev han også i en alder af blot 24 år, da han efter en tid i lære hos typehuskongen Niels Stellan Høm havde fået smag for ejendomsmarkedet.

Lars Thylander stiftede sit eget selskab og gik i gang med at lede efter ejendomme med udviklingspotentiale - især i det indre København - til at købe, forbedre og sælge videre med profit.

Hver gang med investorer i ryggen til at stille den nødvendige kapital.

Den forretningsmodel har han forfulgt og forfinet i de efterfølgende årtier - også med en smuttur til Tyskland i de glade 00'ere - med stor succes.

Lars Thylander har opbygget en enorm portefølje i Thylander Gruppen, der har stået bag nogle af de mest opsigtsvækkende ejendomshandler i København.

Han siger selv, at han aldrig har tabt en krone på ejendom, og tilskriver det grundighed, flid og en evne til at se uindfriet potentiale.

Som da han i 2006 købte bygningskomplekset Scala over for forlystelsesparken Tivoli, fordi han havde fået øje på, at lokalplanen gav mulighed for at bygge langt mere på grunden.

En uge senere solgte han ejendommen - og planen - til et amerikansk firma og sad tilbage med et overskud i omegnen af 75 millioner kroner fra de to handler.

Med den og mange andre handler er det da også for længst lykkedes Lars Thylander at opfylde sin ambition om at blive rig.

Han siger dog selv, at det ikke længere styrer ham. I dag er det lysten til at gøre en forskel, der driver værket.

Derfor er han blandt andet også mentor for unge studerende og coach for tidligere udsendte i Forsvaret.

Og så hygger han sig i fritiden med at spille guitar i et festband.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: lars thylander
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.14