23948sdkhjf

KL: Sundt at blive målt på erhvervsklimaet

DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima bliver offentliggjort i begyndelsen af september. Ifølge KL er den et brugbart værktøj i den kamp for arbejdspladser og udvikling, der optager kommunerne i disse år.
Det virker i disse år som om, at der er et stigende fokus blandt de danske kommuner på at gøre sig attraktive over for virksomhederne.

Krisen og tusindvis af tabte arbejdspladser har naturligvis været stærkt medvirkende til, at kommunerne prioriterer erhvervsservicen højt.

Erhvervsudvikling på dagsordenen
Men også DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima har været med til at sætte erhvervsudvikling på dagsordenen i kommunerne og har medført en lang række lokale initiativer og en styrket dialog.

Til september offentliggøres virksomhedernes syn på kommunernes erhvervsvenlighed for tredje år i træk. Og selvom om det måske ikke er alle kommuner, der bryder sig om at blive målt og vejet på den service, der bliver leveret, så er undersøgelsen et gavnligt værktøj.

Brugbart i kommunerne
Det siger formanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget hos Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard (S), der til dagligt er borgmester i Aarhus Kommune.

- Jeg synes, det er rigtig sundt at blive målt, og det er brugbart i kommunerne, at man har et billede af, hvordan virksomhederne vurderer kommunernes indsats på erhvervsområdet, siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

- Kommunerne lever jo af – både i konkurrence med hinanden og med verden omkring os – at sikre, at virksomhederne er tilfredse med den service, de modtager, så man både har mulighed for at udvikle eksisterende virksomheder, men også at få etableret nye. Det er vi dybt afhængige af, når det handler om at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser, siger han.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094