23948sdkhjf

Danske arkitekter skal tegne whiskydestilleri i Skotland

På halvøen Kintyre ved Campbletown ved Skotlands vestkyst skal danske Loop Architects tegne et nyt whiskydestilleri til det skotske whiskybrand R&B Distillers.

Det oplyser den aarhusianske tegnestue i en pressemeddelelse.

Tegnestuen blev håndplukket sammen med fire andre internationale tegnestuer til at designe et forslag til det nye destilleri - og endte som bygherrens foretrukne. Projektet vandt ifølge Loop Architects på sin forståelse og respekt for stedets bakkede landskab via et enkelt design, der følger landskabets bølgende bevægelse.

– Det er fantastisk at få mulighed for at designe endnu et destilleri i meget smukke og særlige omgivelser: Midt i det grønne, skotske landskab på et højdedrag med udsigt til Atlanterhavet – og i whiskyens eget hjemland, fortæller arkitekt og partner hos Loop, Morten Nymann, i pressemeddelelsen.

Den skotske bygherre kiggede mod Loop, da de havde set tegnestuens prisvindende Stauning Whisky byggeri ved Skjern, og fordi bygherren vil basere det nye whiskydestilleri på en bæredygtig produktion.

Kintyreog The Machrihanish Distillery

Kintyre er et historisk anerkendt område, der tilbage i tiden havde hundredvis af små whiskydestillerier spredt på den frodige halvø, karakteriseret ved god landbrugsjord kombineret med smagstoner fra Atlanterhavet. I dag er der kun få producenter tilbage, men med The Machrihanish Distillery vil whiskybrandet genoplive og gentænke områdets stærke og stolte traditioner for kvalitetswhisky.

Bygherre: R&B Distillers
Omfang: 3.000 kvm
Arkitekter: Loop Architects
Landskab: Loop Architects
Øvrige: Stuart Calder Hill, skotsk arkitekt der hjælper ift. lovgivning og myndigheder

Kilde: Loop Architects

Første af sin art i regionen i mere end 180 år

Med dette projekt etablerer R&B Distillers deres første såkaldte farm distillery; The Machrihanish Distillery.

Det særlige ved et farm distillery er, at de gror og forarbejder deres eget korn, som efterfølgende udgør en af hovedingredienserne i deres whisky. På denne måde er landskabet og omgivelserne en del af drikken. Og derfor skal arkitekturen også forstå og indpasse sig i landskabet.

– Arkitekturen skal ligesom whiskyen tager smag fra markerne og fra den nære placering til det salte og brusende Atlanterhav, forklarer Morten Nymann, der understreger hvordan det danske arkitektfirmas projekt bevidst tilpasser sig stedet og fremstår som et enkelt og funktionelt hus, der som en langstrakt længebygning forskyder sig i takt med landskabet, der er betagende med sine flokke af hvide får på grønne marker under en - for det meste - blågrå himmel.

Det nye destilleri indeholder produktion, bar og et besøgscenter, der skal formidle områdets helt særlige whisky-kultur samt udgøre et attraktivt udflugtsmål for whiskyentusiaster fra hele verden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172