23948sdkhjf

200 nye boliger i Horsens

Mellem 150 og 200 nye boliger i landsbyerne. Det kan blive en realitet, hvis Horsens Kommunes nye forslag til en landsbyplan føres ud i livet.
Bedre udnyttelse af udviklingsmulighederne i landsbyerne er på tapetet i Horsens Kommune nye forslag til en landsbyplan.

Ifølge planen kan de nye boliger i landsbyerne for eksempel opføres, hvor der er et hul i husrækken langs landsbygaden, i forbindelse med omdannelse af tidligere landbrugsbygninger eller som nybyggeri på jordbrugsparceller, der afrunder en landsby.

På den måde øges landsbyernes udviklingsmuligheder samtidig med, at deres arkitektoniske, landskabelige og kulturhistoriske værdier fastholdes.

Landsbyplanen giver også mulighed for erhvervsbyggeri eller indretning af erhverv i eksisterende bygninger, hvis anvendelsen og byggeriets udformning er tilpasset omgivelserne.

Forslaget til landsbyplanen er en del af kommunens planlægning i landdistrikterne og led i Byrådets bosætningsstrategi. Den er blevet til på baggrund af tidligere forslag og ønsker fra landsbyerne og er resultatet af et mangeårigt samarbejde i Landsbyrådet, Samby og LAG-Horsens.

Landsbyplanen fremlægges i offentlig høring onsdag den 8. august 2012, og borgerne har mulighed for at komme med deres synspunkter og ændringsforslag frem til den 31. oktober. Som supplement til landsbyplanen er der udarbejdet en miljørapport, hvor planlægningens miljømæssige effekt er vurderet for de enkelte landsbyer. Begge dele kan ses på kommunens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08