23948sdkhjf

Vi holder af hverdagen

Arkitekturens Dag 2012 handler om den arkitektur, der fungerer og gør hverdagen god; Hverdagsarkitektur.
En pølsevogn på torvet, et busstoppested, en legeplads, en skole, et indkøbscenter eller et lokalt bibliotek. Hverdagen er fyldt med byrum og bygninger, vi ofte tager for givet, men som alligevel har stor betydning for vores dagligdag.

På Arkitekturens Dag mandag den 1. oktober 2012 vil Arkitektforeningen i samarbejde med kommuner, skoler, kulturinstitutioner og tegnestuer landet over få os alle til at se på hverdagsarkitekturen omkring os med et nyt blik: Hvad er potentialerne, hvordan kan vi højne kvaliteten af det, vi allerede har, og hvordan ønsker vi, vores omgivelser og byer skal se ud i fremtiden?

Det sker med arrangementer landet over - fra byvandringer og udstillinger til workshops og foredrag.

Alt det, du ikke lægger mærke til
Hverdagsarkitektur er den arkitektur, vi ikke nødvendigvis ser, men som er afgørende for at få hverdagen til at fungere. Det er daginstitutionen og plejehjemmet. Det er dit kontor og din arbejdsplads. Det er dit lokale indkøbscenter. Det er den lokale plads i byen, hvor du møder bekendte og tager et hvil på bænken. Det er biblioteket og svømmehallen og det grønne i byen. Det er dét, der gør hverdagen god – eller mindre god, hvis der er noget, der halter.

Hverdagsarkitektur er ikke prestigefyldt ikonbyggeri, der får store overskrifter i pressen og glittede magasiner, ej heller er hverdagsarkitekturen nævnt i turistbrochurer. Ikke desto mindre er hverdagsarkitekturen noget af det, Danmark er berømt for: Byer der fungerer, gode cykelforhold, god infrastruktur og gode institutioner.

Det gode liv
Arkitektforeningen ønsker med temaet om hverdagens arkitektur at fokusere på visioner, der handler om at fremme de bedste kår for livskvalitet og det gode liv ved hjælp af de fysiske omgivelser – hvor vi bor, lever og arbejder.

Det handler langt fra kun om æstetik, men også om sundhed, minimering af ressourceforbrug, god infrastruktur, tryghed, diversitet, fleksibilitet og en fortsat bæredygtig udvikling af vores byer og landzoner.

Programmet for Arkitekturens Dag bliver løbende opdateret på www.arkitektforeningen.dk .

Fakta
Arkitekturens Dag er arkitekternes kampdag. Formålet med dagen er at sprede viden om arkitektur til offentligheden gennem arrangementer, debatter, udstillinger og samarbejder med skoler. Arkitektforeningen har som succeskriterium, at Arkitekturens Dag bliver brugt som løftestang til at flest mulige folkeskoler og gymnasier i Danmark får arkitektur på skemaet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687