23948sdkhjf

Ulovlig brug af Byg Garanti udløser bøder

To byggevirksomheder har denne sommer erfaret, at det er dyrt at iklæde sig lånte fjer. Bøder på op til 50.000 kr. er prisen for ulovlig brug af Byg Garantis logo.
Mange boligejere foretrækker håndværkere med Byg Garanti. Et stigende antal byggevirksomheder markedsfører sig derfor med Byg Garanti-logoet, selvom de ikke er omfattet af ordningen. Det er i strid med markedsføringsloven, da man ikke må reklamere med urigtige og vildledende oplysninger.

Dansk Byggeri har netop derfor anmeldt to virksomheder, som ikke er medlem af organisationen, for i strid med markedsføringsloven at reklamere ulovligt med Byg Garanti. Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at flere og flere virksomheder, der ikke er medlem af Dansk Byggeri, føler sig fristede til at markedsføre sig med Byg Garanti. Når vi får kendskab til den slags, anmelder vi virksomhederne til politiet. Det resulterer ofte i, at virksomhederne får en bøde på op til 50.000 kr., siger Henrik Fausing, advokat hos Dansk Byggeri.

Brodne kar skader branchens image
Retten har netop idømt den ene virksomhed en bøde på 40.000 kr., mens politiet har rejst tiltale mod den anden virksomhed med et bødeforlæg på 50.000 kr.

- Det er ærgerligt, at en række brodne kar i branchen skader byggeriets image, og måske får kunder til at indgå aftaler på falsk grundlag. Selvom vi har skærpet opmærksomheden mod disse virksomheder, kan vi ikke fange alle, der fx i annoncer eller på deres hjemmeside bruger Byg Garanti-logoet uden at have ret til det. Derfor er vi nødt til at advare forbrugerne og bede dem i egen interesse tjekke byggevirksomheden, inden de indgår en aftale, siger Henrik Fausing.

Hurtigt overblik
Det er forholdsvist simpelt at undersøge, om en virksomhed er omfattet af Byg Garanti. På www.byggaranti.dk har man mulighed for at søge i en database, der dækker over 6.000 håndværkere fra hele landet. Man kan også ringe til Byg Garanti og her få oplyst, om den virksomhed, man påtænker at indgå en aftale med, er omfattet af Byg Garanti.

Kun byggevirksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri er omfattet af Byg Garanti. Med Byg Garanti er private kunder dækket for tab som følge af sjusk, fejl og mangler ved det udførte arbejde for op til 100.000 kr. Hertil kommer, at der er fem års fuld garanti efter, at arbejdet er færdigt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095