23948sdkhjf

Århus-arkitekt udstiller feriehus til OL

Når hele verdens øjne om få uger hviler på London under sommerens OL, har et dansk-udviklet og energivenligt feriehus fået en central placering i hjertet af byen.
Den århusianske arkitekt Asger Stoubæk Poulsen er sammen med snedkermester Michael Vogt i Bramming netop nu i fuld gang med at finpudse de sidste detaljer på en 50 kvadratmeter stor mobil model af et energirigtigt feriehus. Så snart huset er færdigbygget, bliver det skilt ad i 10 moduler, som sendes til London. Her samles modulerne igen, så huset under sommerens OL danner ramme om en udstilling af dansk design og gastronomi.

- Det er en helt unik chance for at få vist vores idé på en stor scene. Samtidig er det en mulighed for at få afprøvet hele idéen og konceptet bag huset. Drømmen er, at den mobile udstillingsmodel videreudvikles til et fuldstændigt modulopbygget hus, som lever op til energistandarderne for et passivhus. Samtidig skal det også prismæssigt kunne konkurrere med konventionelle huse, forklarer arkitekt Asger Stoubæk Poulsen.

Udstillingen af huset i London er en del af kampagnen Living Home, som arkitekten har udviklet i samarbejde med kommunikationsfirmaet bnordic.dk. Selve kampagnen er blevet til i samarbejde med VisitDenmark, som netop gerne vil revitalisere det danske feriehus i udlandet. Efter premieren i London skal udstillingen på turné til fem af Tysklands største byer samt Oslo.

Boost fra Innovationstjek
Idéen til både udstillingen og en model af det energi- og miljøvenlige feriehus som udstillingsbygning udspringer af et projekt i innovationsnetværket Invio. Men udvikling og produktion af modellen viste sig at være en stor opgave, der blev yderligere vanskeliggjort af tidspres, da muligheden for eksponering under OL opstod.

- Pludselig gik hele processen meget hurtig og eksploderede nærmest mellem hænderne på os. Vi blev hurtig klar over, at vi ikke selv var i stand til at løfte opgaven med at udvikle og producere et modulopbygget og mobilt hus til udstillingen i London. Men gennem netværket blev vi henvist til InnovationsAgenterne, hvor vi fik hjælp via et Innovationstjek, forklarer Asger Stoubæk Poulsen og fortsætter:

- Innovationstjekket har givet hele projektet et enormt boost. Det har givet os vished om projektets potentiale, så vi med rank ryg har kunnet præsentere idéen for mulige samarbejdspartnere. Samtidig har det åbnet nogle døre, som vi ikke kunne åbne alene. Og slet ikke med den korte tidshorisont, som har været nødvendig for, at vi overhovedet kunne komme af sted til London.

Ser stort potentiale
Sideløbende med feriehusets turné har Asger Stoubæk Poulsen en ambition om at færdigudvikle den endelige udgave af huset med sine samarbejdspartnere. Forventningerne er store til konceptet, der kombinerer et energivenligt passivhus med fordelene ved modulopbygning. Arkitekten ser et stort potentiale på det tyske marked, hvor passivhuse vinder voldsomt frem.

- At bygge passivhus er det eneste rigtige i dag. Det betyder, at du som husejer ikke skal bekymre dig om fremtidens prisstigninger på el og varme. Modulopbygningen giver ikke bare et hurtigt, effektivt og billigt byggeri. Det sikrer også et hus uden fugtproblemer, da alle dele af huset bliver fremstillet i ly for det uforudsigelige nordeuropæiske vejr, påpeger Asger Stoubæk Poulsen.

I forlængelse af Innovationstjekket er den videre udvikling af feriehuset desuden blevet screenet af Væksthus Midtjylland for at indgå i et Cradle to Cradle-projekt. Målet er at skabe stærke netværk, der kan bidrage til forretningsudvikling med et grønt fokus.

[flash][width]530[/width][height]300[/height][address] http://www.youtube.com/v/Hym75XwLSkk[/address][/flash]
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093