23948sdkhjf

Aarhus udstikker ny kurs for arkitektur og bykvalitet

Byudvikling og arkitektur i Aarhus er blevet diskuteret levende de seneste år – både over middagsbordet, blandt fagfolk og på den politiske scene.

Nu starter politikerne i Aarhus Kommune så et nyt kapitale i diskussionen med en ny ”Politik for Bykvalitet og Arkitektur”, som Magistraten - med ros, bemærkes det – netop har sendt videre til Byrådet

– Politikken er politikernes vision og fælles retning for arbejdet med arkitektur og byudvikling i fremtiden. Det er meningen, at politikken er det værktøj, politikerne bruger, når de skal beslutte, hvordan vores kommune skal udvikle sig , siger Anne Mette Boye, stadsarkitekt i Aarhus, i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Derfor ser jeg også frem til den kommende debat om, hvordan politikken kan være med til at sikre en høj bykvalitet i Aarhus Kommune, fortsætter hun.

Politikkens to konkrete værktøjer er henholdsvis et Aarhusbillede og otte pejlemærker, der sætter retningen for, hvilke kvaliteter man ønsker i byudviklingsprojekter.

De otte pejlemærker i Aarhus' "Politik for Bykvalitet og Arkitektur"

1. Bykvalitet i samspil med landskab og natur

2. Blandede bydele styrker vores mangfoldighed

3. Bylivsknudepunkter samler

4. Arkitekturen er generøs

5. Vi bygger videre på historien

6. Forbindelser væver bydele sammen

7. Lokalt engagement skaber god bykvalitet

8. Partnerskaber løfter bykvalitet og arkitektur

Kilde: Aarhus Kommune

For kommende generationer

– Vi skal sørge for at bygge mere af det Aarhus, vi holder af. I dag nyder vi at gå gennem torvet på Ingerslev Boulevard eller opleve den særlige stemning og identitet i Hjortshøj. Den følelse skal de kommende generationer også have, når de færdes i fremtidens Aarhus, siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø, om tiltaget.

Efter den politiske behandling lægges der op til en række konkrete initiativer, der skal realisere politikken og sørge for, at den kommer ud og leve. Det er blandt andet håndbøger, inspirationskatalog, arkitekturdebatter, nye former for borgerinddragelse og et bylaboratorium, der arbejder med forsøgsprojekter og nye partnerskaber.

Politikken er blevet til på baggrund af en omfattende dialogproces med borgere, interesseorganisationer, vidensinstitutioner, virksomheder, fagbranchen, byrådet og på tværs af afdelinger i Aarhus Kommune.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.196