23948sdkhjf

COWI rådgiver på havneprojekt til halv milliard

Rådgivningsfirmaet har indgået kontrakt om at udarbejde et projekt for havneudvidelsen i Frederikshavn. Udvidelsen ventes at koster cirka en halv milliard.
Om to år skal COWI have udarbejdet en plan for en stor udvidelse af Frederikshavn Havn, som kan sendes i EU-udbud. Det skriver Nordjyske.dk.

Det er del af en fireårig kontrakt vedrørende havneudvidelsen, som Frederikshavn Havn og COWI netop har indgået.

- Det er ekstremt spændende. Havneudvidelsen i Frederikshavn er aktuelt den største havneudvidelse herhjemme, og det er en tværfaglig opgave, der involverer en lang række samarbejdspartnere som biologer, ingeniører, myndigheder og ikke mindst brugerne, siger vice president i COWI, Jørgen Pedersen, til Nordjyske.dk.

Budget på en halv milliard
COWIs opgave indebærer forundersøgelser af miljømæssige konsekvenser, bølge- og strømforhold, geoteknologiske og kystmorfologiske forhold.

Mens rådgivningsselskabets arbejder på projektet, skal havnen have udarbejdet en finansieringsplan for projektet, der ventes at løbe op i en halv mia. kr.

Tovholder på udvidelsesplanerne, Preben Reinholt, forventer, at den omfattende havneudvidelse vil være med til at skabe 500 nye arbejdspladser og en meromsætning på en mia. kr. årligt.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125