23948sdkhjf

Energiuddannelse skaber nye jobs

Fredericia tilbyder nu - ligesom Middelfart og Kolding - små og mellemstore håndværksvirksomheder efteruddannelse om energirenovering.
Håndværksmestre i i Fredericia, Middelfart og Kolding kan blive endnu skarpere på viden om energirenovering.

Grøn erhvervsvækst og IBC starter efteruddannelsen op d. 15. august. Forløbet rækker over 9 eftermiddage frem til d. 14. november. Uddannelsen er tilrettelagt så den passer til en travl hverdag i de små og mellemstore håndværksvirksomheder.

For mange af håndværksmestrene, der allerede har været et forløb igennem, har det vist sig at være en vej til vækst eller fastholdelse i krisetider.

- Uddannelsen har gjort at jeg føler mig bedre klædt på til at rådgive kunderne i energirenoveringsopgaver. Det, at vi arbejder i teams ved f.eks. energitjek, gør at vi står som seriøse og kompetente håndværkere og det giver tryghed og overblik for kunderne. Salgsdelen har givet mig øget fokus og forståelse for salg og virkemidler til at få lukket flere ordrer, siger Carsten Schmidt, Snedker- og tømrermester.

Nye jobs i energieffektivitet
Den seneste måling viser, at der er skabt 90 nye jobs relateret til energieffektivitet i Kolding og Middelfart, heraf en god del i håndværksmestrenes små og mellemstore virksomheder, siger Lotte Lindgaard Andersen, Grøn erhvervsvækst.

-Der er forskel på, hvor meget gang der er i markedet for energirenovering i Middelfart, Kolding og Fredericia. Men der er ingen tvivl om, at der kan komme endnu mere skub i sagerne, for solceller, efterisolering og energitjek er hotte emner for boligejere i øjeblikket, og det stiller krav til de udøvende håndværksmestre. Derfor er viden om energi en vigtig faktor for håndværksvirksomheder, der gerne vil kunne løfte opgaven, siger Lotte Lindgaard Andersen, projektleder i Grøn erhvervsvækst.

40 håndværksmestre i Middelfart og Kolding samt 30 i Odense har inden for det seneste halvandet år efteruddannet sig inden for energi, og på baggrund af efterspørgslen, bliver der nu oprettet et nyt hold for håndværksmestre, der denne gang også dækker Fredericia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083