23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Rejsefradraget bliver ubrugeligt

Det bliver fremover mindre attraktivt at rejse på tværs af landet efter arbejde. I al fald, hvis man vil benytte rejsefradraget, viser beregninger fra Dansk Byggeri.
Allerede næste år vil man få godt 5.500 kr. mindre ud af at benytte rejsefradraget fuldt ud, hvis det lykkes regeringen at få fradraget reduceret fra 50.000 kr. pr år til 25.000 kr.

Selv medregnet det forhøjede beskæftigelsesfradrag, så vil det koste en almindelig tømrer knap 5.500 kr. det første år.

Tabet i forhold til den gældende ordning bliver dog mindre, efterhånden som beskæftigelsesfradraget indfases, viser udregninger fra Dansk Byggeri.

- Den er jo hel gal, når vi gerne vil gøre det mere attraktivt at rejse efter arbejde. Det bør jo belønnes, understreger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, som også undrer sig over, at 3F ikke i højere grad kommer på banen og forsvarer danske job.

Fra 73 dage til 38 dage
Dansk Byggeri har talt med en lang række medlemsvirksomheder, som flittigt og problemløst har benyttet den gældende ordning med et rejsefradrag på 50.000 kr. årligt. Det har sikret mobilitet, og fradragets størrelse har været nok til også lange ophold i andre dele af landet.

- Man kan sige, at det reducerede fradrag betyder, at hvor man i dag har 73 dage til at rejse ud og få gavn af fradraget, så vil man fremover komme ned på 38 dage. Det er en stor indskrænkning i mobiliteten, og det vil stik imod hensigten bidrage til i stedet at finde fleksibel udenlandsk arbejdskraft, vurderer Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeris beregninger viser, at danske medarbejdere allerede næste år vil tabe knap 5.500 kr., og selv når beskæftigelsesfradraget er fuldt indfaset i 2022 vil en almindelig tømrer tabe over 2.000 kr. som følge af de nye regler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068