23948sdkhjf

Gråkjær vender underskud til overskud

Efter en vækst i omsætningen på over 100 mio. kr. i 2011/12 er det lykkedes at vende to år med røde tal til et plus på 10 mio. kr.
Krisen har været hård ved Gråkjær, som på blot to år måtte se en omsætning i milliardklassen falde til under det halve.

Nu peger pilen imidlertid igen i den rigtige retning for den vestjyske entreprenør. Et samlet underskud på over 30 mio. kr. i 2009/10 og 2010/11 er i 2011/12 vendt til et overskud på 10 mio. kr. Det fortæller administrerende direktør Jan Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer:

- Det er lykkedes os at få firmaet tilpasset den markedssituation, der nu engang er. Og så er det ikke uvæsentligt, at vi har haft en positiv ordrefremgang på alle områder, siger han til avisen.

Ny strategi er en succes
Gråkjær har øget omsætningen fra 547 til 648 mio. kr. efter et år, hvor det igen er lykkedes at skrive flere store byggeprojekter i ordrebogen.

Fremgangen hænger i vid udstrækning sammen med et øget fokus på ikke-landbrugsrelaterede erhvervsbyggerier. Blandt andet har Gråkjær stået bag opførslen af Krifas nye kontorbyggeri ved Aarhus, og den nye strategi har medført, at virksomheden ikke længere er så afhængig af udviklingen i landbrugssektoren:

- Det har været vigtigt at få spredt virksomhedens aktiviteter ud på flere områder, siger Jan Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer. Han understreger dog samtidig, at den hidtidige kerneforretning på ingen måde kastes overbord:

- Landbruget er vigtigt for os, både i indland og udland, og det vil det fortsat være, fastslår direktøren.

Gråkjær har på nuværende tidspunkt en ordrebeholdning på en halv milliard kroner og forventer på den baggrund et 2012/13-resultat på mindst samme niveau som 2011/12.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109