23948sdkhjf

Rabat på lavenergibyggeri i Fredensborg

Fredensborg Kommune har nemlig indført en klimarabat på 20 % af byggesagsgebyret på lavenergibygninger.
Klimabevidste borgere, institutioner og virksomheder i Fredensborg Kommune belønnes nu, når de bygger klimavenligt. Kommunen har nemlig indført en klimarabat på 20 % af byggesagsgebyret på lavenergibygninger.

Rabatten understøtter kommunens klima- og energipolitik. I kommunens dialog med bygherren under byggesagsbehandlingen, gør kommunen derfor også borgerne opmærksomme på mulighederne for at bygge mere klimavenligt.

Kommunen vejleder endvidere om mulighederne for andre klimavenlige tiltag, som fx lokal nedsivning eller forsinkelse af regnvand, brug af solceller med videre.

Refunderer 20% af byggesagsgebyret
Klimarabatten kan indkasseres på ny-, til- og ombygninger, samt bygninger som får ændret anvendelse. Borgeren bliver i første omgang opkrævet det fulde byggesagsgebyr, men får refunderet 20 %, hvis borgeren inden byggesagens afslutning indsender bygningens energimærkning, som dokumenterer, at bygningen klassificeres som lavenergibygning.

Siden forsøgets start i januar er der udsendt 140 byggetilladelser, hvori kommunen oplyser, hvordan man kan få refunderet en klimarabat på 20 % af sit byggesagsgebyr. Klimarabatten er stadig ny, men det forventes, at man allerede vil kunne se effekten af forsøget i løbet af efteråret, når årets første byggesager afsluttes.

Klimarabatten er et frikommuneforsøg, som Fredensborg Kommune afprøver fra januar i år og til og med 2015. Klimarabatten er blevet mulig ved at kommunen er blevet fritaget for dele af bygningsreglementets restriktive gebyrbestemmelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078