Pensionskasse etablerer ny bydel med 212 boliger – køber tidligere stadiongrund
154,4 mio. kr.
Så meget betaler PensionDanmark for den tidligere stadionareal i Helsingør, Sommariva-grunden, ved Ndr. Strandvej.
Byrådet i Helsingør godkendte mandag aften pensionskassens tilbud, oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.
Helsingør Kommunes borgere og erhvervsliv kan se frem til en ny bydel, hvor spændende arkitektur og bæredygtighed spiller en hovedrolle.
Sommarivabyen, som PensionDanmark har kaldt sit projekt, Helsingør en ny bydel på godt 212 boliger og en bebyggelse med fokus på fællesskaber og bæredygtighed.
- Projektet, der har fokus på fællesskaber og bæredygtighed, er også et stærkt landskabsprojekt, der samtidig giver adgang til den omkringliggende by med respekt for vores kulturarv, siger borgmester Benedikte Kiær blandt andet om vinderprojektet.
Det vindende projekt har PensionDanmark leveret i samarbejde med Holscher Nordberg Architects, Tegnestuen Lokal, SLA landskabsarkitekter, Aaen Engineering og Transition.
Evalueringsudvalget fremhæver i deres bedømmelse, at team PensionDanmarks projekt leverer høje mål og intentioner både på arkitektur og bæredygtighed. Samtidig er det lykkes at komme i mål med konkrete tiltag, der kan sikre, at ambitionerne også bliver ført ud i livet. Det er gennemarbejdet på alle helhedsplanens hovedelementer og tilfører dertil nye kvaliteter.
Sommarivabyen
• Indeholder cirka 212 boliger i varierede størrelser, fordelt på lejligheder og rækkehuse - efter planen både ejer- og lejerboliger.
• Projektet optimerer helhedsplanen, bl.a ved at tilføre et ekstra stræde, fra tre til fire strædefællesskaber eller boligklynger. Desuden bearbejdes regnvandsbassinet, så der opstår en bedre overgang mellem Nordre Strandvej og bebyggelsen og der tilføres et nyt facadeudtryk, som på fin vis er tilpasset områdets karakter og helhedsplanen intentioner om at ”nedbryde” bebyggelsens skala.
• Bebyggelsen indeholder fire fælleshuse og en række rekreative faciliteter og stiforbindelser, som skal medvirke til at styrke bydelens sammenhæng – og til at invitere byen indenfor. Blandt andet nyttehaver, legepladser, træningsområder i stræderne og mere naturorienterede aktiviteter i parken.
Kilde: Helsingør Kommune