23948sdkhjf

Store investeringer i Hanstholm Havn

Hanstholm Havn skal med Grontmij som rådgiver gennemgå en omfattende udvidelse. Investeringer i ydermoler og bagarealer løber op i ca. 1 milliard.
Som centrale infrastrukturknudepunkter og erhvervsområder spiller de danske havne en vigtig rolle for erhverv vækst i yderområderne. Derfor planlægger og gennemfører en række havne store udvidelsesprojekter.

Hanstholm Havn har modtaget tilskud til forarbejder og projektering af en omfattende udvidelse med nye ydermoler og havnearealer samt øget besejlings- og bassindybde.

Grontmij, der har en omfattende havneekspertise fra projekter som Københavns Nordhavn, Gedser Færgehavn og Esbjerg Havn, er rådgiver for Hanstholm Havn i forbindelse med udvidelsen.

Indgående kendskab til havnesektoren
Grontmij er netop ved at afslutte en omfattende VVM undersøgelse for havnen og skal endvidere bl.a. stå for projektering af de enkelte projekter samt hjælpe med udbud af entrepriserne.

- Hanstholm Havn har samarbejdet med Grontmij i mange år. Vi er glade for samarbejdet, fordi det giver os en rådgivning, som bygger på et indgående kendskab til havnesektoren og Hanstholm Havn. Samtidig gør det os trygge at vide, at de tager rollen som vores rådgiver alvorligt og sikrer at alle aspekter i opgaverne bliver vurderet, samt at tidsfrister og kvalitetskrav bliver overholdt, siger havnedirektør Birgitte Juhl Svendson.

Ifølge Birgitte Juhl Svendson er havnen en motor for hele regionen med 1.700 medarbejdere og et skattegrundlag på over 12 % af Thisted Kommunens samlede grundlag.

Etapevis udvidelse
Hanstholm Havn skal udvides for at skabe mere plads til nye aktiviteter. Udvidelsen gennemføres etapevis.

Første etape omfatter ydermolerne, mens de efterfølgende etaper skal etablere nye bagarealer.

Den forventede anlægsinvestering til ydermolerne er ca. 500 mio. kr., mens næste etape ligeledes vil beløbe sig til ca. 500 mio. kr. Første etape forventes igangsat foråret 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097