23948sdkhjf

Odense-byggeri med første miljømærke i Danmark

Odense har bygget to børnehuse, der begge er blevet Svanemærkede. Det er indtil videre de eneste to institutioner i Danmark, der opnår det skrappe miljømærke.
Svanemærket byggeri er bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og godt indeklima.

Børnehuset Brobækken og børnehuset Marielund er begge blevet certificeret som Svanemærkede. Dermed er byggerierne de to eneste institutioner i Danmark med det særlige miljømærke.

- Vi har en ambitiøs miljøpolitik, som bl.a. fokuserer på miljørigtigt byggeri. Derfor glæder det mig, at vi gør ord til handling og nu har to svanemærkede institutioner. Men vi skal også være ambitiøse, når det kommer til allerede eksisterende bygninger. Når vi renoverer bygninger, kan vi også gøre ord til handling og modernisere miljørigtigt, siger By- og kulturrådmand Steen Møller.

Miljørigtigt byggeri - også i fremtiden
Odense bygger og renoverer ifølge krav og anbefalinger i Vejledningen "Miljørigtigt byggeri". Og nu har Odense Kommune fået MiljøForum Fyns Miljø Diplom for moderniseringen af Højme skole og Paarup skole.

- Det er et skulderklap at få de to diplomer for vores arbejde. Vi følger kravene og anbefalingerne i Vejledningen "Miljørigtigt byggeri ", fordi vi gerne vil sikre bæredygtigheden, miljøet og indeklimaet, når vi moderniserer og bygger nyt. Nogle bygninger er opført på et tidspunkt, hvor man ikke havde miljømæssige hensyn for øje, så det kan vi rette op på, når vi renoverer, siger Jane Haugaard Bruun, som er byggerådgiver i By- og Kulturforvaltningen.

Se vejledningen til den private bygherre om miljørigtigt byggeri på: www.odense.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062