23948sdkhjf

Fondsstøtte til ombygning af kulturcenter

Den tidligere skole i Gl. Holte udvikles og ombygges til et moderne Kulturcenter Mariehøj. Lokale- og Anlægs Fonden bevilger 4 mio. kr. til projektet.
Byggeriet af det moderne Kulturcenter Mariehøj forventes påbegyndt i midten af 2013. Lokale- og Anlægs Fonden har valgt at støtte ombygningen og reorganiseringen af den tidligere skole i Gl. Holte med et beløb på 4 mio. kr.

Allerede i dag fungerer de tidligere skolebygninger som kulturcenter. Huset rummer mange kvadratmeter, der er spredt ud på forskellige bygninger fra forskellige årstal i forskellige stilarter – lige fra den oprindelige firlængede skolegårdsbygning til ét-plans 70’erbyggeri. Huset har udviklet sig gradvist, så det indholdsmæssigt spænder lige så vidt, som det uensartede udtryk i arkitekturen antyder.

Med en investering på godt 56 mio. kr. har Kommunalbestyrelsen i Rudersdal tilkendegivet et ønske om at optimere de fysiske rammer, så de i højere grad fremstår som en helhed med synlig identitet og funktionel kvalitet både ude og inde. En helhed der understøtter de forskellige aktiviteters udfoldelser og mangfoldige udtryk.

Nye oplevelser med afsæt i bygningerne
Det arkitektoniske hovedgreb består i at omorganisere og kreere nye og bedre faciliteter ude og inde til de mange børn, unge og voksne, der dagligt bruger huset. Men nok så væsentligt handler det om, hvordan man med afsæt i bygningerne og udearealerne – og ikke mindst i områderne imellem – gange, passager, pladser, atriumgårde osv. - skaber mulighed for at nyt samvær og oplevelser kan opstå.

Mariehøjs funktioner organiseres efter moderniseringen i fire zoner. En zone til teater, dans, billedkunst og musik. En zone til fælles brug for alle, hvilket inkluderer en ny hovedbygning, der bliver det centrale og samlende bindeled for hele kulturcentret. En zone til aktiviteter for unge og endelig en zone til de kommunale administrationsenheder.

- Med støtten muliggør Lokale- og Anlægs Fonden et afrundet og fuldendt projekt, der skal give plads til kulturlivet version 2.0. Lokale- og Anlægs Fondens støtte er foruden en økonomisk saltvandsindsprøjtning også udtryk for en anerkendelse af den måde, vi har grebet ændringen af den tidligere skole an på - med inddragelse af borgere og brugere i alle faser. Fra uoverskueligt og usammenhængende ”kulturcenter” kan vi nu realisere Sophus Søbye Arkitekters projekt, der med en identitet som moderne kulturcenter vil være i stand til at imødekomme fremtidens udfordringer, siger Jens Bruhn, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094