23948sdkhjf

”Fremtidens Erhvervsområde” er på tegnebrættet

Tegnestuen Christensen og Co. har i samarbejde med hollandske Okra vundet konkurrencen om at omdanne Ejby til et attraktivt erhvervsområde.
Tre tegnestuer blev tidligere på året udvalgt af Realdania og Glostrup Kommune til at deltage i parallelkonkurrencen om en omdannelse af Ejby Erhvervsområde.

Dommerkomitéen har nu peget på forslaget fra Christensen og Co., Okra, ACT Active City Transformation og Smith som vinder af konkurrencen.

Med letbanen som centrum
Med inspiration fra Holland giver planen et bud på, hvordan tre forskellige zoner – ”Byporten”, ”Parken” og ”Ejbyen” – kan udvikles som rum til mange forskellige erhvervstyper for, at Danmark kan begå sig bedst muligt i den internationale konkurrence.

- Vinderforslaget har mange spændende elementer, ikke mindst omkring kantzonen, som vi glæder os til at arbejde videre med i samarbejde med beboere og erhvervsliv i området. En stor del af konkurrencen har handlet om at komme med bud på omdannelsesstrategier, så vi kan blive klogere på, hvordan vi når målet, siger borgmester John Engelhardt.

Han påpeger, at letbanen langs Ring 3 får stop lige ud for erhvervsområdet. Ambitionen er, at Ejby Erhvervsområde – med området omkring letbanestationen som centrum – bliver et kraftcenter for hele det nordlige Glostrup.

- Med introduktionen af Byporten kommer vinderforslaget med et spændende bud på, hvordan vi får aktiveret rummet omkring stationen, siger John Engelhardt.

Forstadens kvaliteter
At sætte fingeren på de kvaliteter, der adskiller erhvervsområderne i forstaden fra lignende områder i København og andre storbyer har ikke været en nem opgave. Men i de tre forslag går det grønne igen sammen med bud på, hvordan den nye letbane kan understøttes og der kan skabes rammer for forskellige typer erhverv i fremtiden.

- Det har været et rigtig spændende forløb at arbejde sammen med de danske, engelske og hollandske rådgivere, og det er lærerigt at få internationalt syn på, hvordan vi også kan gøre tingene i Danmark. De tre forslag er meget forskellige. Ét har fokuseret på erhvervsstrategien, et andet på at udnytte det grønne og fællesskabet som driver, og det sidste på synergi mellem mennesker og virksomheder i det grønne rum og fortætning omkring letbanen. Vi kan bruge noget fra alle forslagene i den videre debat om erhvervsområderne, siger projektleder i Realdania, Astrid Bruus Thomsen.

Glostrup Kommune og Realdania sender desuden en stor tak til alle, der har bidraget til projektet ”Ejby – en urban lomme i forstaden” herunder deltagere, dommerkomité og ikke mindst de virksomheder og grundejere, som har engageret sig undervejs.

Baggrund
”Ejby – en urban lomme i forstaden” blev skudt i gang den 6. marts 2012 med det formål at vise, hvordan man kan være på forkant med planlægningen, så erhvervsområderne i forstaden kan leve op til de krav fremtidens virksomheder ventes at stille til bymiljø, miljøforhold, trafikbetjening osv.

Projektet indgår i Realdanias initiativ ”Fremtidens forstæder”. Læs mere på www.forstaden.dk

De tre teams:
Team A:
Christensen & Co. Arkitekter, Okra, ACT Active City Transformation, Smith

Team B:
Entasis, Alectia, Habitats, Momentum

Team C:
Foster + Partners og 1:1 Arkitekter, Akt II, Atelier Ten Limited, Opland, MIC Mobility In Chain, Lars Kragh Consult

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094