23948sdkhjf

Lysmaster i kvart kilometers højde

YIT's montører har netop afsluttet montagen af to 250 meter høje lysmaster og en målemast i Vindmølletestcenter Østerild.
Toppen blev tirsdag sat på den første af de 250 meter høje lysmaster ved testcentret for store vindmøller i Østerild Klitplantage.

Ib Jensen, montør ved YIT, var ifølge DR en af montørerne, der havde æren af at montere den sidste af de godt 40 sektionerne fra sin arbejdsplads i den kvarte kilometers højde.

De høje lysmaster skal udstyres med flyadvarselslys for at sikre fly mod at ramme de store vindmøller. Fra august 2012 vil den første gigantvindmølle være installeret i Østerild Klitplantage.

Specialfremstillet materiale
Montage i store højder er et af YITs speciale. Til den konkrete opgave brugte firmaet blandt andet egne spil- og krantraktorer samt to rejsemaster, der er specialfremstillet til Østerild-projektet.

Arbejdet kræver tæt samarbejde mellem ingeniører og montører samt stor fleksibilitet i arbejdet alt afhængigt af vejrforholdene. For megen vind stopper ganske enkelt hejsearbejdet, og YIT oplyser, at det blæser en del i Østerild - ikke mindst i flere hunderede meters højde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094