23948sdkhjf

Nye løsninger sikrer livsvigtig sundhedsdata

Digitaliseringsbølgen skyller ind over det danske sundhedsvæsen. Region Nordjylland har udskiftet sine forældede datastuer med en datacenterløsning.
Et samarbejde mellem Region Nordjylland, Atea og Schneider Electric har nu fremtidssikret regionens datacentre. Og det var der god grund til.

- De gamle datastuer var slet ikke bygget til den opgave, de skal udføre i dag. De seneste års eksplosive vækst i data har skabt et helt anderledes behov. Og med den stigende digitalisering af sundhedssystemet blev vores behov for en helt ny løsningen mere og mere markant, forklarer Michael Lundsgaard Sørensen, der er teamleder hos Koncern IT i Region Nordjylland.

Nemmere oplysninger og færre bekymringer
I løbet af de seneste to år har Region Nordjylland taget konsekvensen og omdannet 10 gamle datastuer til to top-tunede datacentre. De to datacentre er stort set identiske med UPS, kølere, nødstrømsanlæg og strømforsyning. For at give løsningen endnu højere sikkerhed og give sig selv mere fleksibilitet, har regionen valgt at implementere management-værktøjet StruxureWare fra Schneider Electric, der skal styre og energioptimere det hele.

Et nyt management-værktøj giver regionens Koncern IT fuldstændig styr på vores infrastruktur, og overblik over, hvornår det løber tør for strøm så der kan igangsætte en udvidelse lang tid, inden det bliver et problem. Ud over en nemmere vej til oplysninger om tilstanden i centrenes infrastruktur, er der også blevet færre bekymringer og mindre usikkerhed.

- Vi har nu fået samlet kapacitetsanalyse, overvågning, planlægning og dokumentation i ét og samme system. Tidligere tiders usikkerhed med hensyn til overophedning, luftfugtighed, strøm og kapacitet er væk, siger Michael Lundsgaard Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093