23948sdkhjf

Installatørbranchen ruster sig til fremgang

Mens der er tegn på, at installatørbranchen vil mangle arbejdskraft, når en ny optur sætter ind, gør flere virksomheder klar til fremtiden ved at antage en lærling.
16 % af installatørvirksomheder forventer, at det vil blive sværere at rekruttere arbejdskraft indenfor de kommende to år. Det fremgår af årets arbejdskraftundersøgelse foretaget af TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Undersøgelsen viser samtidig, at virksomhedernes har fokus på en situation med rekrutteringsproblemer, og både tænker langsigtet og tager ansvar for de behov branchen har om et par år. Det kommer både til udtryk ved arbejde med at fasthold og dygtiggøre medarbejderen, mens også gennem lærlingeaftalen.

Bevidste om fremtidige behov
På baggrund af årets arbejdskraftundersøgelse, ser det ud til, at lærlingesituationen vil blive bedret i de kommende år.

- Andelen af virksomheder, der ikke planlægger at ansætte en lærling i løbet af kalenderåret er stærkt faldende. I 2012 forventer 49 procent, at de ikke skal ansætte lærlinge. Den andel falder til henholdsvis 36 procent og 32 procent i 2013 og 2014, siger økonomisk-statistisk konsulent i TEKNIQ, Klaus Mosekjær Madsen, som vurderer, at årsagen til stigningen blandt andet skyldes, at virksomhederne er bevidste om egne og branchens behov i fremtiden.

Således svarer hele 51 % af virksomhederne, at de, uagtet en faldende aktivitet, tager hensyn til arbejdskraftbehovet på lang sigt, når virksomheden ansætter lærlinge.

- Det er meget positivt, at der i både el og vvs-virksomhederne er så stor forståelse for behovet på lang sigt. Det har stor betydning, for der er ganske simpelt behov for, at vi får uddannet lærlinge, så der kommer nye fagligt stærke kræfter på arbejdsmarkedet, siger Klaus Mosekjær Madsen, der tilføjer, at der er behov for at skabe lærlingepladser inden for det traditionelle marked, men i mindst ligeså høj grad er der behov for lærlingepladser inden for branchens specialer.

Fakta
Uddannelsesaftaler i elbranchen:
2009: 1.043
2010: 1.223
2011: 1.252

Uddannelsesaftaler i vvs-branchen:
2009: 539
2010: 631
2011: 582

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094