23948sdkhjf

BBP Arkitekter vinder ombygning af idrætshal

En udvidelse af en idrætshal i færøske Runavik skal være et flot eksempel på, hvordan der kan blive bedre plads til gymnastik og bløde bevægelsesformer i idrætshallerne.
Håndboldhaller med en stor idrætsbane på 20x40 meter bliver aldrig rigtigt sagen for udøvere af gymnastik og andre bløde bevægelsesformer.

Det har man indset i Runavik, hvor der sidste år blev indbudt til en arkitektkonkurrence. Konkurrencen skulle give bud på, hvordan den lokale hal kan suppleres med en tilbygning, der er målrettet de ikke-boldspillende brugere dem, som ikke spiller bold, og som samtidig præsenterer en arkitektonisk løsning, der passer ind til områdets særlige natur.

Konkurrencen blev vundet af BBP Arkitekter, der tidligere har stået for nytænkende projekter som Gyngemosehallen i Gladsaxe udenfor København, Korsgadehallen i København og Hørning Hallen i Skanderborg Kommune.

Projektet koster i alt 39,4 mio. kr. at gennemføre. Runavik Kommune støtter med 33,7 mio. kr., mens Lokale og Anlægsfonden i Danmark bidrager med 4 mio. kr. De resterende 1,7 mio. skal findes lokalt.

Gymnastik og fitness
Tilbygningen bliver på 2.375 m² fordelt i to plan. Den kobles sammen med den eksisterende idrætshals ene langside og østvendte gavl. Store glasfacader mod øst, vest og syd giver nye muligheder for at nyde den lokale natur og særlige lys både fra den gamle hal og fra tilbygningen.

I tilbygningens stueplan etableres et stort område til springgymnastik. En ny tribune placeres mellem den gamle og den nye hal, så den bliver et centralt sted at mødes for alle brugere og gæster i hallen. Dele af tribunen skabes af mobile klodser, der kan flyttes rundt og give tribunelandskabet et evigt skiftende udseende. Den nye overgangszone mellem de to haller udnyttes også til forskellige aktiviteter som fx hockey og minifodbold. Dertil kommer en multifunktionel zone med mulighed for selvorganiseret træning på bordtennisborde, boksebolde, klatrefaciliteter og leg.

På første sal kommer der en balkon med en fitnesszone, der vender ud mod vest og får fin udsigt til fjeldet. Fra balkonen bliver der adgang til en stor dansesal på 200 m² og et mødelokale. Dansesalen får glasvægge på langsiderne, så der er frit udsyn ned til springgymnastikområdet. Både i stueetagen og på første sal udstyres de mange vinduespartier med forskellige muligheder for afskærmning, som kan tages i brug, når der er behov for det.

Udendørs aktivitetsområde bygger bro
Udenfor tilbygningen anlægges et udendørs aktivitetsområde, der er delvist overdækket af tilbygningens tagudhæng. Her bliver der plads til klatrestativer, minitrampoliner, balancebom og boldmur og hele området kommer til at fungere som en aktivitetsmæssig bro mellem den indendørs gymnastik og de udendørs fodboldarealer.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Der er tale om et enkelt arkitektonisk greb, der formår at skabe et anderledes og inspirerende rum omkring den klassiske gymnastik. Projektet er et godt eksempel på, hvordan en klassisk idrætshal kan udvides til andet og mere end boldspil, så også andre store gymnastikafdelinger, der ikke føler sig helt tilpas i en almindelig idrætshal, kan få idéer til, hvordan klassiske idrætsfaciliteter kan indrettes på nye måder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104