23948sdkhjf

Virkelighedens badehotel udvides

Hjorths Badehotel udvides med ny fløj og renoveres med respekt for historien, der går tilbage til 1890

I Kandestederne ved Skagen har mange generationer nydt sommeren på Hjorths Badehotel fra 1890.

Når den ny sæson går i gang, er badehotellet udvidet med en ny fløj, der med seks værelser på 1. sal bringer det samlede antal værelser op på 35, mens der i stuen opføres et nyt, moderne køkken på 400 kvadratmeter. Samtidig gennemgår alle eksisterende værelser og restaurant en nænsom renovering.

- Badehotellet er jo en gammel sag med 130 år på bagen, og derfor har det været helt afgørende for arbejdet med både renovering og tilbygning at udvise stor respekt for stedets historie og kulturarv. Vi kan ikke genskabe de skæve gulve og bygningernes sjæl, så det har vi naturligvis ikke pillet ved. I stedet har vi fokuseret på at give de nuværende faciliteter et ansigtsløft, så vi bevarer den autentiske stemning, mens den nye tilbygning er opført i samme karakteristiske stil som de eksisterende bygninger, fortæller Jørgen Enggaard, indehaver af Hjorths Badehotel, i en pressemeddelelse.

Hjorths Badehotel rummer en rig historie, og gæstebogen tæller underskrifter fra flere prominente danske personligheder som Kronprins Christian den 10., Karen Blixen og P.S. Krøyer. I 1990 overtog entreprenør Jørgen Enggaard så Hjorths Badehotel efter selv at være kommet på stedet i en stor del af sit liv, og han ser frem til at slå dørene op til det renoverede badehotel.

Dansk badehotelstradition

I 2018 overtog Mikael Valentin forpagtningen af badehotellet efter at have drevet restaurant i Aalborg i flere år. For ham har det været vigtigt, at traditionerne der har kendetegnet området gennem mere end 100 år, er blevet holdt i hævd.

- Trods renoveringen har det været førsteprioritet at bevare den autentiske badehotelsstemning, som på mange måder kan spores tilbage til lige netop Hjorths Badehotel. Vi ringer stadig gæster ind til fælles middag kl. 18 og der har aldrig været wifi-forbindelse eller TV på værelserne siger Mikael Valentin i pressemeddelelsen.

Renoveringen af Hjorths Badehotel begyndte i oktober 2021 og forventes færdig 1. juni i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126