23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder tyske skole med hybridbygning

C.F. Møller Architects vinder konkurrencen om Den Åbne Skole i Waldau (OSW) i Waldau-distriktet i Kassel i Tyskland, oplyser det danske arkitektfirma i en pressemeddelelse. 

OSW skal ifølge C.F. Møller sætte en ny standard for læringsmiljøer i tyske skoler ved at forene natur og uddannelse i et fleksibelt og bæredygtigt landskab. Samtidigt er det en bygning med flere anvendelsesmuligheder for lokalsamfundet. Der har været særlig fokus på at inddrage fællesskabsorienterede funktioner som bibliotek, ungdomscenter, musiklokaler og værksteder i skolebygningen. 

- Vi er stolte at have vundet denne konkurrence i samarbejde med Nordland Arkitekter - med et forslag, der bygger på mange af de innovative og inkluderende kvaliteter, der kendetegner mange af vores undervisningsbyggerier i Norden, siger Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects, i pressemeddelelsen.

Den Åbne Skole i Waldau (OSW)

Bygherre: Stadt Kassel Immobilien GmbH & Co.
KG GWG Projektentwicklung GmbH

Hvor: Kassel, Tyskland

Omfang: 17.000 kvm

Bygherrerådgiver: Hille Tesch Architekten + Stadtplaner PartGmbB

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Landskab: C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere: Nordland Arkitekter
Wenzel + Wenzel

- Hvor sammenhængskraft gennem stor åbenhed, der inddrager lokalsamfundet, skaber et nyt og pulserende omdrejningspunkt for elever, lærer, forælder og lokalsamfundet i et urbant forstadskvarter i Kassel, uddyber han. 

Udendørsarealerne danner en campus, der inviterer hele samfundet til at bruge de mange zoner til motion og rekreation. Forskydninger i bygningens geometri skaber varierede miljøer for undervisning og aktiviteter, både inde og ude. På denne måde går aktiviteter og undervisning bogstaveligt talt ud over facaderne og understøtter undervisningsmiljøet, hvor børn skal lære af hinanden gennem kreativitet integreret med naturen.

Fremtidssikret hybridbygning i træ 

OSW er baseret på DGNB-certificeringskravet med seks projektspecifikke temaer: Fleksibilitet, indeklima, sundhed, optimal drift, lang levetid og dobbeltfunktion. Disse har inspireret til at designe en fleksibel træhybridbygning med et minimum af bærende vægge for et tilpasningsdygtigt og fremtidssikret design.

Hybridtrækonstruktionen med letvægtskomponenter forkorter byggetiden for bærende rammer med 30-40 pct. i forhold til konventionelle løsninger. Og miljøvirkningen af materialevalget reducerer C02-emissionerne med 50 pct. i forhold til konventionelle løsninger. 

– Projektets ambition er at demonstrere, hvordan arkitektur kan spille en væsentlig rolle i udviklingen og styrkelsen af et lokalsamfund - på tværs af generationer og køn, siger Mads Mandrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14