23948sdkhjf

Vestjysk tegnestue skifter ledelse men beholder det "grå guld"

Efter at have ledet Møller Nielsens Tegnestue i Struer i 24 år, træder arkitekt Per B. Clausen et skridt tilbage og overlader ledelsen af tegnestuen til yngre kræfter. 

Det bliver arkitekt Rune Dybkjær og bygningskonstruktør Jens Kristian Tonsberg, der slår skrivebordene sammen og sikrer kontinuiteten i Møller Nielsens Tegnestue, skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Rune Dybkjær har de senest 9½ år været en fast del af tegnestuen, og Jens Kristian Tonsberg har de seneste 4 år drevet egen arkitektvirksomhed Arkiton i Holstebro.

– Vi vil fortsætte med at udvikle vores tilgang med ny viden og løsninger, skræddersyet til de enkelte opgaver – men de grundlæggende værdier forbliver intakte, udtaler Rune Dybkjær, som suppleres af Jens Kristian Tonsberg:

– Når man udvikler byggerier, skal der tænkes langsigtet: En nybygget bolig skal gerne være relevant om 100 år!

Rune Dybkjær betegenes som hovedkraften i den kreative del tegnestuens arbejde, især med udviklingen af projekter og udarbejdelse af tegningsmateriale. 

Jens Kristian bidrager med erfaringer og kompetencer, der ligger tættere på Per B. Clausens profil og arbejdsområder, især i de senere faser af byggeprojekterne. Med baggrund som bygningskonstruktør og mere end 20 års erfaring fra byggebranchen, blandt andet med eget byggefirma, er det en rolle Jens Kristian indtil i dag har udført i eget firma. Fremadrettet får han hovedansvaret for denne del af tegnestuens arbejde.

Det ’grå guld’ er guld

Selv om fødselsattesten siger, at en pension er en mulighed, er det ikke planen at Per  B. Clausen stopper lige med det første. Han får mulighed for at trappe ned, men i første omgang er der arbejde til både alle tre med at løse tegnestuens igangværende opgaver.

Tegnestuen kommer også på længere sigt til at kunne trække på Per B. Clausens arbejdskraft og erfaring. Det ’grå guld’ er ifølge arkitektfirmaet i denne sammenhæng virkelig guld værd, så det er planen at både Per og tegnestuen får glæde af en ’senioraftale’ så længe energien og lysten er til stede. 

– Faktisk håber vi, at Per stadig kigger forbi tegnestuen som 90-årig og indgår i en spændende faglig diskussion om tegnestuens projekter, siger Rune Dybkjær.

Fakta: Møller Nielsens Tegnestue

Møller Nielsens Tegnestue har siden starten i 1950 stået for høj kvalitet indenfor arkitekttegnede villaer, boligforeningsboliger, skolebyggeri, kontor- og erhvervsbyggeri og kulturbyggerier. 

Etableret i 1950 af Holger Møller Nielsen

Siden 1998 ejet og ledet af Per B. Clausen

Rune Dybkjær blev ansat som arkitekt i 2012

I 2022 overtaget af Rune Dybkjær og Jens Kristian Tonsberg

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141