23948sdkhjf

60 nye plejeboliger på vej i Høje Taastrup

Den tidligere Rønnevangsskole skal rives ned og erstattes af et stort plejehjemsbyggeri. Det har byrådet i Høje Taastrup Kommune besluttet i denne uge.
På et ekstraordinært møde mandag eftermiddag besluttede byrådet i Høje Taastrup Kommune, at der skal opføres en ny bygning til kommunens nye plejecenter.

For at gøre plads til byggeriet, skal den tidligere Rønnevangsskole, der har problemer med skimmelsvamp og PCB, rives ned.

Den bedste løsning
I april måned besluttede den særlige styregruppe for plejecenterbyggeriet at anbefale byrådet at rive bygningerne ned og bygge nyt. Det skete på baggrund af en analyse, som viste, at den totaløkonomisk bedste løsning vil være at nedrive den eksisterende skole og bygge et nyt plejecenter.

Byrådet har nu godkendt styregruppens anbefaling. Dermed er vejen banet for, at der kan opføres helt nye bygninger til det nye plejecenter, som får navnet Birkehøj Plejecenter.

- Vi har valgt den løsning, som vi samlet set vurderer, er den bedste for det nye plejecenter og de brugere og medarbejdere, der skal bruge huset, siger formand for Ældreudvalget Conny Trøjborg Krogh, ifølge kommunens hjemmeside.

Sansehave og tagterrasser
Birkehøj Plejecenter bliver bygget i tre etager og vil rumme 57 to-rums boliger samt tre boliger til ægtepar. Hovedparten af boligerne i stueetagen får adgang til et afskærmet gårdrum, hvor der etableres en sansehave, mens boligerne på 1. og 2. sal får adgang til store, attraktive tagterrasser.

Borgmester Michael Ziegler er også tilfreds med, at der nu er fundet en løsning:

- Vi har revurderet projektet og haft travlt med at finde en ny model for det nye plejecenter, og nu kan vi heldigvis komme i gang med at bygge, siger Michael Ziegler.

Kommunen forventer at gå i gang med nedrivningen i juni 2012. Det nye plejecenter ventes herefter at stå klar til indflytning i 2. kvartal 2014.

Kilde: Høje Taastrup Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078