23948sdkhjf

Ja til oplevelsescenter

Et lille flertal i Næstved Byråd har sagt god for en millionbevilling til natur-, og oplevelsescentret Nunatakken.
Planerne for oplevelses-, lærings- og friluftscentret Nunatakken ved Herlufmagle har fået mere vind i sejlene efter Næstved byrådsmøde den 22. maj. Et flertal stemte der for at støtte projektet med en millionbevilling.

Nunatakken-projektet omfatter 1.700 m² byggeri og et området med 120.000 m² formgivet læringslandskab placeret mellem Herlufmagle og Gelsted, få kilometer nord for Næstved.

Stjerneformet byggeri som kerne
Projektet er opdelt i tre etaper. Etape 1 omfatter det 1.700 m² store centerbyggeri og fire 4 ha landskab til en anslået pris på 32 mio. kr. Etape 2 omfatter otte ha læringslandskab og vil koste anslået 10 mio. kr. Endeligt omhandler etape 3 en rekreativ vandrerute fra Holmegård Mose til Ravnstrup Sø.

Aart Architects har tidligere udarbejdet tegninger området og den 1.700 m² store stjerneformede centerbygning. Den består i oplægget af fem blokke og et fælles atrium. Stjernerummet er bygningens hjerte, velkomst‐ og cirkulationssted. En klatreklippe tårner sig 15 meter op i landskabet og udvendigt kan stedets brugere klatre op ad klippen eller rappelle ned fra den platform, der findes på bygningens top, og som kan nås ad en indvendig trappe, der passerer op igennem de to etager med teknikgalleriet for alternativ energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109