23948sdkhjf

Kollegiegrund sikret til plejecenter

Et af Holbæk Kommunes nye plejecentre ser ud til at blive placeret på Bjergmarkkollegiets grund. Kommunen har købt kollegiet, der stod til at skulle på tvangsauktion.
Grunden, hvor Bjergmarkskollegiet i Holbæk i dag ligger, skal bruges til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter moderne ældre- og plejeboliger.

- Vi har besluttet at bygge en række nye plejecentre og ældreboliger, blandt andet et plejecenter i den østlige del af Holbæk by. Vi har lagt vægt på at finde et sted, hvor centret er let at komme til og naturligt kan indgå i det omkringliggende nabolag, og det er lykkedes med kollegiegrunden, hvor seminarium, supermarked og boligområder er nærmeste naboer, forklarer borgmester Sørens Kjærsgaard.

Faldet søgning til Bjergmarkskollegiet betyder, at kun en tredjedel af værelserne er beboet. Det økonomiske grundlag er derfor utilstrækkeligt, og kollegiet var derfor tæt på en tvangsauktion.

Udvalget ønsker kollegiegrund
Holbæk Have ved det nuværende CSU har tidligere været i spil som placering for det nye plejecenter. Samme område kan dog indgå i arbejdet med at omdanne stadionområdet til bolig- og handelsområde.

Udvalget for Voksne har i dag onsdag behandlet sagen om placering af nyt plejecentret, og de anbefaler at benytte kollegiegrunden.

- Både vi i udvalget og kommunens fagfolk har vurderet, at kollegiegrunden er lige så egnet som området ved Holbæk Have. Samtidig er der bedre mulighed for parkering, og det har vi også lagt vægt på. Jeg er derfor sikker på, at vi om et par år står med et rigtig lækkert og topmoderne plejecenter, fortæller udvalgsformand Louise du Plessis de Richelieu.

Økonomiudvalget behandler sagen den 30. maj, og den 6. juni tager byrådet den endelige beslutning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094