23948sdkhjf

Sikkerhed og præcision ved installation af vinduer

Tunge vindueselementer kan være svære for medarbejderne at håndtere manuelt. Med en moderne vinduesløfter er det nemmere og mere sikkert at montere vinduer og glaspartier.

På en byggeplads i dag er arbejdsmiljøet en afgørende faktor, og med tunge og store vindueselementer kan medarbejderne let udfordres med alt for tunge løft, der både kan være skadelige for helbredet, men også øge risikoen for at lave en skade på vinduet. Sidstnævnte kan hurtigt blive dyrt for den tømrermester, der har opgaven. Heldigvis findes der i dag vinduesløftere på markedet, som kan håndtere de tunge elementer.

”Med udviklingen af vores serie af vinduesløftere løses flere problemstillinger. Dels er der det rent sikkerhedsmæssige med belastende og uhensigtsmæssige løft, men der er også det økonomiske aspekt for virksomhederne, som kan spare mange arbejdstimer ved brug af en vinduesløfter. Desuden kan et 400 kg. element være svært at håndtere manuelt, og det kan øge risikoen for skader på elementerne,” forklarer Erik Pedersen, administrerende direktør og medejer af GMV A/S og tilføjer, at det i Danmark hovedsageligt er lidt større tømrervirksomheder, der køber udstyret, mens mindre firmaer vælger at leje udstyret. De ser dog også små tømrermestre, som vælger at investere selv, hvis de får en større opgave som for eksempel en skole, der skal have udskiftet flere hundrede vinduer, da det så bedre kan svare sig at eje i stedet for at leje.

Hydraulik giver muskler og præcision

GMV’s Winlet vinduesløftere er udelukkende baseret på el-hydraulik, hvilket ifølge Erik Pedersen giver den styrke og hastighed, som er så væsentlig i forbindelse med vindues- og glasmontage. Samtidig betyder en raffineret proportionel kontrol, at der opnås en præcis justering, hvilket gør den yderst velegnet til formålet. Det giver simpelthen flere muskler med hydraulik, og med den rigtige styringsmetode opnås den nødvendige præcision.

”Udover vores beslutning om udelukkende at anvende hydraulik på Winletten har vi fra begyndelsen arbejdet med, at bevægelse af vinduet under montage skal ske helt ude ved glasset og med 100 procent lineære bevægelser, hvilket er en kæmpe fordel under vinduesmontage. Samtidig betyder den fuldt hydrauliske teleskoparm på Winlet, at installationen kan udføres uden at maskinen skal køre fremad med hjultrækket, hvilket også giver store fordele under montagen,” siger han.

"Med udviklingen af vores serie af vinduesløftere løses flere problemstillinger"
Erik Pedersen, administrerende direktør og medejer af GMV A/S.

EU-norm giver ekstra sikkerhed for kunderne

Sikkerhed er en topprioritet hos GMV, hvilket betyder at man udvikler sine vinduesløftere efter EU-Normen - EN 13000:2010 for mobilkraner, som dækker design, konstruktion, sikkerhedsanordninger, test og information m.m. Det er ikke et krav, at selvkørende vinduesløftere konstrueres og testes i henhold til denne norm, men ifølge Erik Pedersen gør GMV dette for at sende et signal til kunder over hele verden om, at man ved valget af en Winlet samtidig vælger en vinduesløfter med det højeste sikkerhedsniveau.

Om GMV A/S

GMV har mere end 30 års erfaring fra fabrikken i Bredsten med omkring 40 medarbejdere, der producerer en lang række egenudviklede produkter, som forhandles til virksomheder og udlejningsselskaber i både Danmark og i udlandet gennem et veludviklet forhandlernetværk.

GMV modtog i 2016 og 2017 Børsens Gazellepris for kontinuerlig positiv vækst og blev i 2019 nomineret til både EY Entrepreneur of the Year Danmark og til Succesvirksomhed 2019 af BDO Danmark og Spar Nord.

Læs mere på www.gmvas.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157