Bravida standser ekstraarbejde på Niels Bohr Bygningen
Teknikentreprenøren Bravida, som står for el-arbejderne i Niels Bohr Bygningen, har standset alle ekstraarbejder og vil kun færdiggøre sine kontraktlige forpligtelser.
Det skriver Building Supplys søstermedie, Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Ifølge selskabets adm. direktør Johnny Hey har Bravida i knap et år ikke fået betaling for sine arbejder på byggeriet fra bygherren.
- Faktum er, at de (bygherren, red.) laver så meget nøl i deres behandlinger, at vi ikke nogen penge får. Vi har ikke fået betaling siden sidste december 2020, så det beløber sig til, at vi har 101 mio. kr. ude at stå eksklusive moms. Nu er vi nået til et sted, hvor vi mener, det er utilstedelig opførsel, siger han til Licitationen.
Mens Bravida standser ekstraaopgaver på el-entreprisen, fortsætter Bravidas underentrepriser på sprinkler, køl og gas.
Betaler altid
Hos Vejdirektoratet, som i 2018 overtog bygherreansvaret på byggeriet fra Bygningsstyrelsen, afviser anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen dog i store træk, at bygherren uretmæssigt skylder penge:
- Vejdirektoratet betaler altid vores entreprenører, hvad vi skylder dem, skriver han i en mail til Licitationen.
Han tilføjer, at bygherren ønsker at tage dialogen direkte med de pågældende entreprenører, men bekræfter, at der er ”meget stor uenighed” med en række af entreprenører, som angår mangelfuldt arbejde, refleksforsinkelser og færdiggørelse af kontraktarbejder.
Vejdirektoratet har ifølge Licitationens oplysninger rejst et modkrav mod Bravida på et trecifret millionbeløb.
Afviser skyld
Hos Bravida afviser direktøren at være skyld i forsinkelser eller fordyrelser og fastholder, at Bravida mangler betaling. Han anfører:
- Selvom vi er uenige, så har vi, hvad jeg vil kalde en gentlemanaftale om, at vi er med til at færdiggøre det her projekt, mod at vi får betaling for vores arbejder, og så lader vi den uenighed, vi har, køre objektivt i en voldgiftssag. Det er ikke sket, siger han.
Niels Bohr Bygningen skulle oprindelig stå færdig i slutningen af 2016, men er nu snart fem år forsinket. Budgettet er samtidig gået fra oprindeligt 1,8 mia. kr. i 2020-priser til senest 4,3 mia. kr.